Átadták az idei Pestszentimréért díjakat

Írta:  2015.11.08.
Diráné Huszár Gertrúd pedagógus, Katkics Ilona, Balázs Béla díjas filmrendezõ és Újvári Miklósné az Együtt Pestszentimréért Egyesület elnöke vehette át a Pestszentimrért díjat.

Diráné Huszár Gertrúd pedagógus, Katkics Ilona, Balázs Béla díjas filmrendezõ és Újvári Miklósné az Együtt Pestszentimréért Egyesület elnöke vehette át a Pestszentimrért díjat november 5-én, a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság közgyûlésén.


A kitüntetetteket Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármesterek köszöntötték. Az elismeréssel járó emlékérem kapcsán Diráné Huszár Gertrúd megjegyezte, hogy neki ez olyan, mintha egy sportoló aranyérmet nyert volna.
Az idén 90 éves Katkics Ilona filmjein több generáció nõtt fel. A Kincskeresõ kisködmön, a Csutak a mikrofon elõtt, a Fanta

sztikus nagynéni és számos ifjúsági film rendezõje elmondta, hogy nagyon szeretett gyerekekkel dolgozni.
- Sokszor a felnõtt színészeknél is fegyelmezettebbek és felelõsségteljesek voltak. Több gyerekszínész megmaradt a filmszakma környékén, amire talán a közös munka is hatással volt.
Pestszentimre civil közösségi életének meghatározó formálója Ujvári Miklósné. Az általa elnökölt egyesület a kerületrész helytörténetének kutatása, a hagyományok ápolása mellett számos programot szervez, részt vesz jótékonysági akciókban, valamint tagjai aktív környezetvédõk is. Az általuk szervezett utcabálok, családi napok hosszú évek óta nyújtanak tartalmas szórakozást korhatár nélkül mindenkinek.