Tehetséggála kicsiknek és nagyoknak

Írta:  2011.06.03.
A kerületi versenyeken nyertes tehetséges tanulók és felkészítő nevelőjük tiszteletére Aranygálát rendezett a Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény (PIHGY) a Kondor Béla Közösségi Házban.

Több mint egy évtizede rendezi a PHIGY a kerületi versenyeket, ír ki pályázatokat a tehetséges tanulók megmérettetésére, majd ennek zárásaként rendezte meg a gálát.
Aranyalbum is készült az eseményre azzal a mottóval: „Azokkal érintkezz, akik téged jobbá akarnak tenni, azokat lásd szívesen, akiket te tudsz jobbá tenni. Kölcsönössé válik ez – az emberek tanulnak, miközben tanítanak.” (Seneca)
Az albumban azoknak a tanulóknak, iskoláiknak és felkészítőiknek neve olvasható, akik ebben a tanévben a legjelentősebb kerületi, budapesti, illetve országos tanulmányi és kulturális versenyeken a legeredményesebben szerepeltek.
Az alsós és a felső tagozatos diákoknak, pedagógusoknak különböző időpontokban rendezték meg az Aranygálát.
Az alsósok ünnepségén Patakfalvi Attiláné alsó tagozatos szaktanácsadó, Kucsák László alpolgármester és Frank Gabriella, a pedagógiai intézet igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Az Aranygálán a kerületi népdaléneklő verseny népi gyermekjátékok kategória győztesei és az Aranygála résztvevői közül több diák adott műsort. A felsősök ünnepségén Kalmárné Takács Erzsébet közoktatási szakértő és Kucsák László köszöntötte a résztvevőket, majd Ughy Attila és Frank Gabriella, a pedagógiai intézet igazgatója adta át a jutalmakat. Az ünnepi pillanatokat itt is a diákok verses, zenés produkciója tette emlékezetessé.
Tizennyolc iskola, a Pestszentimrei Közösségi Ház munkatársai segítették a felső tagozatosok versenyeinek megszervezését.