Megújult a Vajk utcai rendelő

Írta:  2011.06.07.
Határidőre készült el a Vajk utcai háziorvosi rendelő felújítása. Erzsébet-Bélatelep lakói korszerű, jól felszerelt és derűs hangulatú egészségházat kaptak vissza néhány hónap után.
– Jó napot kívánok, a rendelésre jöttem, gyógyszert szeretnék felíratni – mondta egy mosolygós idős hölgy a Vajk utcai rendelő előtt álldogálóknak. A nyolcvanon túl járó özvegy Klein Rudolfné akaratlanul is az első lett az erzsébet-bélatelepiek közül, aki június 2-án délután átlépte a felújított rendelő küszöbét. Igaz, a gyógyszerért másnap kellett visszajönnie, hiszen a megnyitóünnepségbe csöppent bele, de nem bánta.
– Kicsit irigykedve állok itt. Ugyanis néhány éve magam is itt rendeltem, de ebben a szép, felújított, modern épületben, ahová a szerencsésebb fejlődésű országok orvos kollégái is szívesen eljönnének dolgozni, már nem fogok – mondta dr Pesti Imre egykori háziorvos, a fővárosi kormányhivatal vezetője.
A Lévai István Zoltán alpolgármester moderálásával zajló ünnepségen Ughy Attila polgármester megköszönve a kivitelezőnek a pontosan elvégzett munkát úgy fogalmazott, az ilyen korszerű, ráadásul kellemes hangulatot árasztó rendelők az egészségügy mai nehéz helyzetében fontos bázisai a gyógyításnak.
– Remélem, hamarosan a prevenció és a rekreáció bázisai is lehetnek – tette hozzá.
Dömötör István, a körzet képviselője, aki sokat tett azért, hogy az önkormányzat a szűkös anyagi lehetőségek mellett is előteremtse a felújításhoz szükséges keretet, ugyancsak sikeresnek minősítette az elvégzett munkát.
– Lakossági támogatás nélkül nem ment volna – mondta hozzátéve. – Természetesen máris van legalább két új terv a fejemben Erzsébet-Bélatelep további fejlesztésére. Ezekkel már holnaptól bombázni fogom polgármester urat.

Ughy Attila gratulált az intézmény dolgozóinak