56-os Mártírok napja

Írta:  2011.06.16.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a Mártírok napjára emlékezve koszorúzási ünnepséget rendezett június 16-án, a pestszentlőrinci temetőben.

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc vértanúinak emlékére felcsendült a Himnusz. Ezt követőn Nagy Gáspár „Ők már kivárják” című versét Császár Bíró Lilla mondta el, majd ünnepi beszédet mondott Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő.
„Bármennyit kellett is várni az igazság felülkerekedésére és a szabadság kivívására, az 1956-os forradalom harca nem volt hiábavaló. Hogy a szabadság és függetlenség viszonyai között milyen rendet alakítunk ki nemzetünk számára, mindig megújuló kérdés; és ahogy 1989-ben, most is csak közösen adhatunk rá választ.”
A kerületi önkormányzat nevében Kucsák László és Csomó Tamás alpolgármester helyezte el az emlékezés virágait. A kisebbségi önkormányzatok, az 56-os Szövetség, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) XVIII. kerületi szervezete, valamint a pártok, társadalmi és civil szervezetek képviselői koszorúztak. Az ünnepség záróakkordjaként felcsendült a Szózat.