A környezet is mozgásra serkentett

Írta:  2011.08.18.
Az Eötvös Loránd Általános Iskola művészeti alkotótábora, a „Tomatábor”, az idén tizenhetedik alkalommal fogadta az kézműveskedni vágyó diákokat Verőce-Csattogóvölgybe.

 

– Sokféle kézműves technikát alkalmaztak gyermekeink: tűzzománc, gyöngyfűzés –szövés, bőrtechnikák, hímzés, linómetszés, szitázás – mondta Hoósné Tomasovszky Mária, a tábor vezetője. – A bőrtechnika és tűzzománc ötvözésével egy kulcstartó készült, folytatódott az előző évben megkezdett Swarovski gyöngyökből gyűrűk fűzése, karkötők szövése, környezetbarát módon textilhulladékból fontak karkötőket, valamint linómetszéssel és szitatechnikával készítettek alkotásokat.
A táborhelyen adottak voltak a feltételek a serdülőkorban levő gyerekek fizikumának erősítésére is. Labdarúgás, strandröplabdázás, kosárlabdázás, asztaliteniszezés, tollaslabdázás is szerepelt a programok között. Meghirdették a szervezők a csapatok közötti versenyt is.
A tábori környezet mozgásra ösztönző volt, egész napos lehetőséget biztosított a testmozgásra. Reggeli torna nélkül egy nap sem kezdődhetett. Délután forgószínpados megoldással zajlottak a csoportok közötti sportversenyek. Az esti programok között szerepeltek játékos és ügyességi vetélkedők. A Tébláb Művészeti Iskola növendékei táncolni tanították a táborozókat.
A gyerekek egész napos hajókiránduláson vettek részt, melynek úti célja a szentendrei Skanzen, ahol három hagyományőrző kézműves foglalkozásból (bőrözés, népi hangszer készítése, és gyékényfonás válogathattak) a gyerekek.
– A tábor népszerűségét jelzi, mint felnőtté vált egykori diákjaink és középiskolás tanítványaink versengenek azért, hogy velünk tölthessék el ezt a 8-10 kellemes napot – mondta a táborvezető.
 


A tábor életét a szülők naponta nyomon követhették fotók és videofelvételek formájában a tábor honlapján. (www.tomatabor.hu)