Oltás után visszatérhettek a lakók

Írta:  2011.08.22.
Tűz ütött ki augusztus 20-án a hajnali órákban egy kerületi négyemeletes társasházban. A lángok a földszinten pusztítottak, a fölső lakásokban a forró füst okozott komoly károkat.
Sajnos nem múlhatott el az ünnep baleset nélkül. Augusztus 20-án, hajnali fél négykor a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság (FPVI) ügyeletese riasztotta Dobos Gábor őrnagyot, a XVIII. kerületi kirendeltség vezetőjét, hogy tűz ütött ki a Kinizsi utca 6. számú társasházában.
A lángok a földszinten pusztítottak, a fölső lakásokban a forró füst okozott komoly károkat. A ház lakói közül 10 személyt a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók mentettek ki, a többiek maguktól hagyták el az épületet. A kiégett lakás tulajdonosát füstmérgezés gyanújával kivizsgálásra kórházba szállították.
Az utcán lévő lakók ellátása érdekében az FPVI ügyeletese melegedő buszt kért a helyszínre, a kirendeltség-vezető pedig ásványvízzel látta el a lakókat és a tűzoltókat.
A tűz eloltása után látszott, hogy a ház szerkezetében is kár keletkezett. A kiérkező statikus, megállapította, hogy az épületszerkezetben okozott sérülés nem életveszélyes, így a melegedő buszon tartózkodó lakók visszamehettek a lakásukba.
A kirendeltség-vezetője tájékoztatta Ughy Attila polgármestert, aki kérte, hogy a károsultakat teljes körűen lássák el az önkormányzat támogatásával. Kora délután a kiégett lakás tulajdonosát a Polgári Védelmi kirendeltség-vezető hazaszállította a kórházból. Mivel a lakás gáz és elektromos rendszere is sérült, a lakás lakhatatlanná vált, ezért a tulajdonost az önkormányzat a kerületi krízisszállón helyezte el. A ház kitörött ablakainak ideiglenes lezárását az önkormányzat városüzemeltetője a délelőtt során biztosította.