Szegedi győzelem a Lőrinciben

Írta:  Róth Ferenc 2015.11.26.

Várható és vállalható vereséget szenvedett szerdán este a Lőrinci Sportcsarnokban a PLER-Budapest kézilabdacsapata.

Várható és vállalható vereséget szenvedett szerdán este a Lőrinci Sportcsarnokban a PLER-Budapest kézilabdacsapata. Az ellenfél az egyik hazai sztárcsapat, a Szeged volt, s 34-23-ra nyert.
Tudnivaló volt, hogy kevés az esélye akár a pontrablásra is a lőrincieknek, hiszen az ellenfél más kategóriát képvisel. A játékosállományát, a költségvetését tekintve is. Így a csapatunknak csak arra volt esélye, hogy tisztességgel helytálljon a bombaerős ellenféllel szemben.

pler
Ezt a feladatot teljesítette is, olyannyira, hogy az első húsz percben egyenrangú ellenfele volt a Szegednek, amelyik csak egy-kétgólnyi előnyt tudott szerezni. Ezután azonban érvényesült a vidéki csapat nagyobb tudása, s a félidőre nyolcgólos volt az előnye (17-9), amivel már ekkor végleg eldöntötte a találkozót.
A második játékrészre vissza is vett a lendületből a sztárokkal teli ellenfél, mert bizonyára már a hétvégi BL-mérkőzés, a Montpellier elleni is a fejükben járt.
A PLER ment becsülettel, de még így is 11 gól maradt a két gárda között. A Szeged 34-23-as győzelemmel vette a lőrinci akadályt. A Hutvágner-csapat játékára nem lehetett panasz, vállalható mérkőzésen maradt alul.
December 5-én Gyöngyösre látogat a PLER, onnan viszont jó lenne két újabb bajnoki ponttal hazatérni.


PLER-Budapest-Szeged 23-34 (9-17).