Hadüzenet a falfirkáknak

Írta:  2011.09.30.
Közfoglalkoztatottak munkáját dicséri a Csévéző úti felüljáró korábban graffitikkel és plakátmaradványokkal elcsúfított lábazatának a felújítása.

Korábban falfirkák csúfították
– A felújítást Ughy Attila polgármester úr kezdeményezte, mintegy példamutatásként más kerületek számára is – mondta Kis János, a XVIII. kerületi Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatának vezetője. – A hasonló munkálatok a fővárosi önkormányzat feladatai közé tartoznak, de a kisebb volumenű feladatok helyi szinten is megoldhatók. Ráadásul, úgy tűnik, eredményes volt a munka, mert bár a magam részéről féltem, hogy már a szeptember 20-i festés befejezése után néhány órával újra összepiszkítják a pilléreket, örömmel tapasztaltam, hogy egy héttel a munka elvégzése után sincs rajtuk graffiti.
A kerületben számtalan helyen találhatók falfirkák: játszóterek játékain, telefonfülkéken, elektromos trafók oldalain, a ceglédi vasútvonalon vagy éppen a Ferihegyi út mentén lévő zajvédő fal mindkét oldalán.
– Ezek között van ugyan néhány valóban szép rajz, de a többségük egyszerű falfirka – tette hozzá Kis János, aki egyben utalt az október 4-i térszépítő napra, amelynek során a Május 1. téren az elcsúfított zajvédő falat védték meg a további rongálástól.

Az alábbi felvételen a graffitisek  városi megrendelésre festenek be egy aluljárót. Ma már ez is egy módja annak, hogy az önkormányzatok elejét vegyék az értelmetlen firkálásnak.