Újabb „műfüvesek” 

Írta:  Róth Ferenc 2015.11.30.

Két újabb iskola kapott műfüves futballpályát most, az ősz végén.

Az elmúlt héten a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Gulner Gyula Általános Iskola diákjai focizhattak egy jót annak örömére, hogy ezekben az intézményekben is átadták a műfüves pályát. A kerületben így már kilenc ilyen pálya szolgálja a sportot, az egészséget és a tanulók örömét.

mf1

Bizony, sürgette az idő a szervezőket, a pályaátadókat, mert az időjárás rosszabb kedvűre, hűvösre fordult. Nem maradt olyan sportos, mint a gyerekek, akik nagyon várták már, hogy átadják az új „stadiont” az iskolájuk udvarán. A sort a Vörösmarty nyitotta (pontosabban folytatta, hiszen a korábbi hónapokban már hét kerületi suliban nőtt ki a földből a műfüves), és szinte hihetetlen, de a pálya olyan örömmel töltötte el a diákokat, mintha valóban stadiont avattak volna.


Lőrinc jó hely


A Vörösmarty iskolában három hete adták át a 20 x 40-es pályát, amelyet, mondani sem kell, már az ünnepélyes átadás, szalagátvágás előtt birtokba vettek a gyerekek. Szinte le sem lehetett zavarni őket róla...
Aztán mégiscsak sikerült, egy rövidke megnyitó erejéig átadták a helyet a felnőtteknek. Azoknak, akiknek a műfüveset köszönhetik. A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programját Őze Tibor képviselte, a kerületi önkormányzatot pedig a sportért is felelős alpolgármester, Lévai István Zoltán.

mf2
S hogy miért ők voltak a legelsők az elsők között? Nyilván azért, mert mint valamennyi műfüves, ez is az MLSZ és az önkormányzat összefogásával készült el.
Köszöntőjében a jövőbe történő befektetésnek nevezte a pályát Lévai István Zoltán. Őze Tibor, az egykori labdarúgó és edző azt mondta, hogy korábban csak ritkán járt ebben a kerületben, nem is nagyon tudta, merre van. „De most, hogy már másodszor járok önöknél, rá kell jönnöm, hogy Lőrinc nagyon jó hely. Ahol ennyi sportos, a focit szerető gyerek van, kötelező pályákkal kiszolgálni őket, mert hálásak lesznek érte.”


Aranyos történet


A másik suliban, a Gulner Gyula nevét viselőben az igazgató, Kerekes Elek megmosolyogni és megírni való történetet mesélt.

mf3
– Amikor elkészült ez a 12 x 24-es dühöngő, de még nem adták át, a legkisebbek, az elsősök és a másodikosok „beszöktek” a pályára, letérdeltek, lefeküdtek, és óvatosan simogatták a füvet. Olyan aranyos jelenet volt, hogy meghatódtam tőle. A lényeg az, hogy nagyon-nagyon várták, vártuk már ezt a pályát, amely az iskola eddig nem igazán kihasznált részén készült el. Az biztos, hogy a jövőben ezek lesznek a Gulner legforgalmasabb négyzetméterei.

mf4
A hűvös idő nem zavarta a gyerekeket, mert olyan focimeccset vívtak egymással, mintha már most egy Európa-bajnokságon lettek volna. Az önkormányzatot Lévai István Zoltán és Szarvas Attila alpolgármester képviselte, a városüzemeltető Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. részéről Banyár László vezérigazgató volt jelen az átadáson.


Jó a szeme...


Az MLSZ-ből egy egykori kiválóság jött az eseményre. Tóth András, a 19-szeres válogatott labdarúgó elmondta, biztos abban, hogy a mai gyerekek egyszer egy nemzetközi tornán fogják képviselni a színeinket, s ennek a pályának a költsége akkor megtérül majd. Az átadást követő mérkőzés egy-egy akciójához fűzött megjegyzése azt sejtette: még ma is jó a szeme a focihoz Tóth Andrásnak.