Támogatják az egyetemistákat

Írta:  2011.10.13.
Részt vesz az önkormányzat a hátrányos helyzetű egyetemistákat, főiskolásokat támogató Bursa Hungarica ösztöndíjpályázaton.

Minden tehetség jusson diplomához
Rendkívüli testületi ülést kellett összehívni, hogy az önkormányzat le ne csússzon Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat részvételi határidejéről. Ezt a kétszintű támogatási rendszert 2000-ben hirdette meg először az akkori Oktatási Minisztérium azzal a céllal, hogy az önkormányzatok bevonásával támogassa a felsőoktatásban részt vevő, hátrányos helyzetű tanulókat. A képviselő-testület az október 11-i rendkívüli ülésen vita nélkül, egyhangúlag döntött arról, hogy csatlakozik az idei pályázathoz.

Újra a lakásrendelet

Az összehívott testület egyben döntött arról is, hogy elfogadja az önkormányzati lakások bérletéről és elidegenítéséről szóló lakásrendelet módosítását is. A téma május óta többször került elő az üléseken. A tavaszi módosítást a Fővárosi Kormányhivatal több pontban bírálta, ezért szeptemberben módosítani kellett, most pedig újra kiigazításra szorult. A tervezetet Fehér Gábor szocialista képviselő már májusban is kifogásolta, szeptemberben egy saját tervezetet nyújtott be módosításként, amelyet a testület nem fogadott el. Csomó Tamás alpolgármester már szeptemberben is hangsúlyozta, a cél most az, hogy a rendelet hatályba lépésével végre lakáshoz juthassanak azok, akik valóban rászorulnak. Az október 11-i ülésen újra úgy fogalmazott, a módosítás korábbi hibái abból eredtek, hogy ütköztek a lakástörvénnyel. Véleménye szerint a mintegy 18 éve elfogadott lakástörvény ma már nem tükrözi a közösség akaratát, annak módosítására volna szükség.

Lesz megint műjégpálya!


Tavaly már siker volt
Tervezi-e idén is ideiglenes műjégpálya felállítását az önkormányzat? – intézte kérdését Ughy Attila polgármesterhez Petrovai László, az LMP képviselője, akinek ötlete nyomán tavaly decembertől februárig egy ilyen létesítményt alakított ki a Bókay-kertben a kerület. A kezdeményezés sikeres volt, a pályát decemberben egész nap a lakosság használhatta, a szünidő végétől pedig délelőtt az iskolások, délután és este a felnőtt lakosság. Ráadásul mindezt fillérekért. Ughy Attila válaszában elmondta, már folynak a tárgyalások a tavalyi üzemeltetővel. A pálya idén vagy újra a Bókay-kertben lesz, vagy a régi piac területén, mint fogalmazott, mindkettő mellett és ellen is szólnak érvek. A legszembetűnőbb különbség az előző évhez képest az lesz, hogy idén egy karácsonyi vásár veszi majd körül a sportlétesítményt.