Kitüntették az önkormányzatot

Írta:  2011.11.15.
Kitüntetést kapott az önkormányzat: mostantól viselheti a Fogyatékosság-barát munkahely logót.
Tavasszal hozott döntést a képviselő-testület arról, hogy az önkormányzati cégekben a korábbiaknál nagyobb számban foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat. A május 4-i testületi ülés után szerződést kötött a nagy tapasztalatokkal rendelkező Salva Vita alapítvánnyal, amely tanácsokkal, tréningekkel segítette a munkaadókat a munkahelyi környezet megfelelő átalakítására.
Az önkormányzat ezzel a törekvésével belépett azon munkaadók közé, amelyek megkapták a fogyatékosság-barát munkahely elismerést, és hivatalos felületeiken viselheti az ezt szimbolizáló logót. Az elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak.
A logó azt kommunikálja, hogy a munkáltató pozitívan fogadja a fogyatékos személyek jelentkezését. A logó bevezetése fontos társadalmi szemléletformáló eszköz, mivel azt fejezi ki, hogy a fogyatékos emberek számára pozitív intézkedésekre van szükség hátrányaik leküzdéséhez, egyenlő esélyük biztosításához. Ha lehetőséget kapnak, akkor ők is képesek értékteremtő munkát végezni, ugyanúgy, mint bárki más. A logó 2 évig használható. Használata további 2 évre, többször is meghosszabbítható a középtávú fejlesztések Áttekintő lapon való dokumentációját követően.

Korábbi cikkeink a témában:

Munkavállalókat keres az önkormányzat

Segély helyett munka