Új kosárlabdapalánkok a Piros iskolában

Írta:  Puskás Attila 2015.12.07.

Két új mini kosárlabdapalánkot kapott a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola.

Két új mini kosárlabdapalánkot kapott a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola. A sporteszközöket az intézmény saját alapítványa vásárolta a diákoknak. A mobil, állítható magasságú palánkoknak köszönhetően az alsó tagozatosok is kipróbálhatják a kosárlabdát.

k1
- Nagy öröm számunkra, hogy a kisebbek számára is szélesedik az űzhető sportágak száma – mondta Elek Noémi, az iskola igazgatója, miután a tanulók birtokba vették a kosárpalánkokat, amit Sági Zoltán, a Piros Iskola Alapítvány elnöke és Galgócy Zoltán alpolgármester adott át.

k2
Galgóczy Zoltánt már visszatérő vendégként köszöntötték az iskolában. Az alpolgármester idén a szabadtéri ping-pong asztalok felavatásában is tevékenyen, játékosan segédkezett és a megújult informatika terem tanév eleji átadásakor is képviselte az önkormányzatot.

k3
- A kerület vezetése fontosnak tartja, hogy az iskolákban minél tartalmasabb legyen a mindennapos testnevelés. Ez a két palánk ebben is, és a kosárlabda, mint sportág népszerűsítésében is segít. Annak is örülök, hogy a Piros iskolában ilyen felelősen gondolkodó, és gondoskodó szülői közösség van, hiszen az alapítvány révén tulajdonképpen a szülőktől kapták a gyerekek ezeket a sporteszközöket – mondta az alpolgármester az iskolai Mikulás ünnepséggel összekötött átadáson.

kosar