Adventi hangulat másképp

Írta:  Fülep Erzsébet 2015.12.07.

A Hétszínvirág Bölcsőde előtt rövid időre megszűnt az autós közlekedés december 4-én, mert adventi ünnepségen vettek részt a Lakatos-lakótelepiek.

A bölcsőde előtt található tizenhét méter magas fenyőfa ünneplőruhát öltött, csillogó díszekkel, fényfüzérekkel ékesítve várta a kicsiket és nagyokat.
A járda szélén felállított sátrakban forró teát, illatozó pogácsát és sült gesztenyét lehetett kapni.

lak1
Az adventi hangulatot fokozta, hogy a Dohnányi Ernő Zeneiskola növendékei megszólaltatták a Mennyből az angyal című darabot trombitán, majd a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium leánykara tolmácsolásában elhangzott többek között a Csillagfényes csöndes éjjel című kórusmű, Bárdos Lajostól a Karácsonyi bölcsődal Bereczki Klaudia vezényletével, zongorán Reitmann Erika működött közre.
Ezt követően Ughy Attila polgármester lépett a mikrofonhoz. – Jézus születésének megünneplésére lélekben fel kell készülni – mondta a polgármester. – Az adventi időszak azért is fontos, hogy felkészüljünk arra, hogy családtagjainkat az ünnepek alatt még nagyobb szeretettel tudjuk fogadni, nem csak elviselni, és az együtt töltött idő kellemesen teljen el.

lak3
Azt remélem, hogy az adventi időszak mindenkit rádöbbent arra, hogy a szűkebb és tágabb családja egyetlen és megismételhetetlen. És minden pillanat, amit az adventi időszakban vagy karácsonykor velük együtt el tud tölteni, lehet, hogy az utolsó. Ennek a felelősségével kell mindenkinek erre az ünnepre készülni.

lak2
A polgármester beszédét követően a Cseperedő, a Zenevár és a Szivárvány óvoda apróságai adtak műsort, majd az ovisok díszeket helyeztek fel a fenyőfára.
– Hagyományteremtő szándékkal tavaly szerveztük meg először a Lakatos-lakótelepi adventet – mondta Kádár Tibor önkormányzati képviselő. – Olyan közösségépítő programra gondoltunk, amely kicsit más, mint a megszokott, de azért adventi hangulata van.
A rendezvényen részt vett Kucsák László országgyűlési képviselő, Szarvas Attila és Galgóczy Zoltán alpolgármester, Torma Beáta önkormányzati képviselő is.