Húszéves az Agapé Gyülekezet

Írta:  Gönczöl András 2015.12.13.

Jézus Krisztust dicsőítő pop-rock stílusú zene töltötte meg december 6-án a Kondor Béla sétány 18. szám környékét.

A Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezet hitgyakorlataira jellemző örömzenével kezdődött az ünnepi istentisztelet, amelyet megalakulásuk 20. évfordulója alkalmából rendeztek.

aga1
Egy jubileumi megemlékezés természetes velejárója a történeti visszatekintés. Papp József, a gyülekezet titkára fényképekkel dúsított emlékeztetőjét az 1932-ben alakult Pestszentlőrinci Baptista Gyülekezet méltatásával indította. A vezetését 1988. október 1-jén Perjesi István vette át, akinek az irányításával a gyülekezet egyre inkább az 1980-as évektől hazánkban is teret nyerő karizmatikus irányba fordult. A sajátos arculat megélése érdekében, élve az 1990. évi IV. törvény adta lehetőséggel, a gyülekezet 1995-ben saját nevet választva önálló egyházként jegyeztette be magát Agapé Gyülekezet néven.

aga2
– A társadalmi szerepvállalás feladataiból a gyülekezeteink a hitéleti tevékenységük mellett nevelési, oktatási, karitatív, szociális, család-gyermek és ifjúságvédelmi, valamint kulturális tevékenységet végeznek. Legfőbb elhívásunk az, hogy az emberek és a családok élete megújuljon, helyreálljon, a magyar és a roma közösségek szeretetben egymásra találjanak – mondta Papp József.

aga3
A jubileumi ünnepség vendégeként Szarvas Attila alpolgármester kiemelte a húsz év együttlét során hűségben, örömben, bánatban, jóban-rosszban, kitartásban osztozkodó közösség munkájának pozitív jellegét:
– Csak egy klikk a közösségi oldalakon, és máris eggyel több barátom van, de szintén egy gombnyomással már törölhetem is a nekem nem tetszőt. A mindennapos gondokkal küzdő ember keresi, és itt, az Agapé Gyülekezetnél meg is találhatja azt a biztos szigetet, ahol megpihenhet, valóban odafigyelnek rá, és elfogadják őt. Csak Jézus Krisztus köré gyűlve válhatunk igazi közösségé. Isten segítségét közösen kérve együtt győzzük le, vagy vészeljük át a nehéz időszakokat.