Karácsony a Rózsa Nyugdíjas Klubban

Írta:  Gönczöl András 2015.12.18.

Karácsonyi díszekben gazdag színházterem és asztalok fogadták a Rózsa Nyugdíjas Klub tagjait az azonos virágnévre keresztelt művelődési házban.

A december 14-én megtartott ünnepség hangulata, programkínálata egy igazi nagy család örömteli együttlétét idézte.

r1
– Mifelénk az ajándékozás fogalma új értelmet kapott – kezdte a köszöntőjét a klub elnöke, Kovács Ferencné, mindenki Ágikája. Egy örömteli folyamat végeredménye a saját kézzel készített finomságok ajándékozása. Az alapanyagok gondos kiválasztását követően a sütés a tapasztalt háziasszonyokra jellemző profi munka, majd az ünnepi csomagolás következik. A folyamat befejezése az ajándék közös elfogyasztása. Kevés ehhez hasonló, szeretettartalommal is megtöltött ajándékról van tudomásom.

r2
Az elnök asszony szavait követően Szarvas Attila alpolgármester szólt a vendégekhez:
– Szeretek önök közé jönni, megnyugtató hatással vannak rám. Gondolkodtam, vajon az önkormányzati ajándékokon túl milyen, kézzel nem fogható, szívhez szóló ajándékkal tudnám meglepni ezüstkorú barátaimat. Döntöttem! Ikerfiaim családi közösségben elmondott Ady-versével, a Kis karácsonyi énekkel búcsúzom önöktől.

r3
A 91 éves Szecsődi János Karácsonyi fény című saját versével, majd a Brassó Utcai Általános Iskola 4.b osztályos tanulói betlehemes jelenetükkel arattak sikert. Vendégek érkeztek Kőbányáról is. A Harmat Nyugdíjas Klub kórusa a karácsonyi dalt követően egy igazi „retro” operett-slágeregyveleggel segített rá a jó hangulatra.