A nélkülözhetetlen pásztorok

Írta:  Fülep Erzsébet 2015.12.20.

A XVIII. kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület karácsonyi ünnepséget tartott a helyi nyugdíjasoknak december 17-én.

A Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) a tagságát hagyományosan „kiskarácsonyra” invitálta a klubhelyiségébe, majd a kerület nyugdíjasainak a Kondor Béla Közösségi Házban szervezett ünnepséget.

ny1
A rendezvényeken mindig sokan vannak, ezúttal is zsúfolásig megtelt a színházterem.
Freyberger László, a NYÉVE elnöke üdvözlőszavait követően Szarvas Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester elmondta: örül annak, hogy az elnök remekül össze tudja tartani a közösséget, és megköszönte a kerületi nyugdíjasoktól kapott sok-sok szeretetet. Végül egy anekdotát mondott, aminek az volt a tanulsága, hogy a sikertől, jóléttől is sokkal fontosabb a szeretet.

ny2
Korányi András evangélikus lelkész arról beszélt, hogy nincs betlehemes játék, kiállítás pásztorok nélkül, és ugyanígy nem hiányozhat a történetük a karácsonyi bibliaolvasáson sem. S ha továbbmegyünk gondolatban, nincs élet a helyi „pásztorok” nélkül.

ny3
– Akik itt vannak a rendezvényen, megérhették a nyugdíjaskort, aminek együtt örülhetünk – mondta a lelkész. – A nyugdíjasok a maguk életében, pályáján kisebb-nagyobb közösségben bizonyára jártak már úgy, mint a pásztorok, akiknek az volt a feladatuk, hogy egy közösségre vigyázzanak, egy közösségért dolgozzanak, úgy, ahogy a Bibliában olvashatjuk, és hozniuk kellett a többieknek azt, ami azoknak nincs, de nekik van. Ezért nélkülözhetetlenek a pásztorok...
A NYÉVE elnöke Szent karácsony története címmel készített összeállítást az ünnepségre. A műsorban Franciscy Erzsébet, Újvári Ferenc nyugdíjasok, az Eötvös Loránd Általános Iskola 3. évfolyamos diákjai és Berentei Péter táncdalénekes működött közre.