Épül-szépül az Erőmű-tó környezete

Írta:  Puskás Attila 2016.01.03.

Az egyre téliesebb, hideg időjárás és a közeli év vége ellenére sem állt meg a munka az Erőmű-tónál.

Az egyre téliesebb, hideg időjárás és a közeli év vége ellenére sem állt meg a munka az Erőmű-tónál, ahol már átvágták az év folyamán kitisztított, rendbe hozott két tófelület közti töltést. A karácsonyt megelőző héten elkészült az ide tervezett kis fahíd, amely díszítőeleme is a felújítás alatt álló közparknak.

k2
Az egykori Büdi-tó körül rendszeresen találkozhatunk kocogókkal, kutyát sétáltatókkal. Ez utóbbiak számára kialakítottak egy kutyafuttató útszakaszt, a kutyapiszok tárolására alkalmas szemetesekkel. A tervek szerint még az év vége előtt megkezdődik, és január közepéig befejeződik a már kitakarított két tó mellett található, több mint 5000 négyzetméteres tófelület megtisztítása is.
– Első körben a náddal és fákkal benőtt terület 20-30 centiméteres felső rétegét tisztítják meg. Maga a kotrás jövő augusztus és október közepe között történhet meg – mondta Kádár Tibor önkormányzati képviselő, aki december 13-án Ughy Attila polgármesterrel együtt tekintette meg a területet.

k3
A polgármester erre az alkalomra elhozta Leopold nevű kutyáját is. A 6 hónapos golden retrieverrel tett séta közben elmesélte, hogy személyes gyerekkori élmények is fűzik a területhez, és nagyon örül annak, hogy reményei szerint hamarosan a főváros egyik leggyönyörűbb közparkja lesz az Erőmű-tónál.
– A tó mellett lévő lakótelepen élőknek, a fiataloknak, a kisgyermekes családoknak és a nyugdíjasoknak is kellemes kikapcsolódást nyújthat egy a közvetlen közelükben lévő park. Egy olyan természetes vízfelülettel rendelkező területről beszélünk, ahol Budapest talán legszebb városi tava csábítja majd pihenésre az embereket.