Elismerés a fogyatékkal élők foglalkoztatásáért

Írta:  2016.01.03.

Idén is elnyerte a Fogyatékosságbarát munkahely elismerést Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Egyesület és a Salva Vita Alapítvány által meghirdetett díjat december 3-án, a fogyatékos emberek világnapján adták át a Nemzeti Színházban. A XVIII. kerületi Polgármesteri Hivatal mellett a pestszentimrei Bababirodalom Bölcsőde is második alkalommal kapta meg az elismerést.

fb1
A Fogyatékosságbarát munkahely díjakat Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója, Szabó Kálmán, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület ügyvezető igazgatója és Végh Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója adta át.
A kerület nevében Dömötör István alpolgármester vette át az elismerést.

fb2
– Az önkormányzatnál fontosnak tartjuk, hogy segítsünk azoknak az embereknek, akik hátránnyal indulnak neki az életnek. Tapasztalatim szerint a fogyatékkal élő emberek életigenlése rendkívül nagy, és nekünk meg kell próbálnunk segíteni nekik, hogy minél teljesebb életet tudjanak élni – mondta az alpolgármester. – Az ő hozzáállásukból sokat tanulhatunk mi is. A helyzetüket látva pedig át tudjuk értékelni mindennapos gondjainkat, és sokszor rájövünk, hogy amit mi problémának gondolunk, az valójában nem megoldhatatlan feladat. Azt is szeretném hangsúlyozni, hogy a fogyatékkal élő munkatársak alkalmazása nem valamiféle alamizsna, mert ezek a kollégák komoly, értékelhető munkát végeznek valódi munkakörökben.
Az alpolgármester hozzátette, hogy az önkormányzat a megkezdett úton halad tovább, és már a jövő év elején megvizsgálja, milyen lehetőségeket tud még teremteni a fogyatékkal élők munkavállalásához.