Kerületünk gyermekszemmel

Írta:  Csernai Mariann 2016.01.11.

Emblematikus helyeket és örömteli hétköznapi pillanatokat örökítettek meg a diákok a kerületet bemutató rajzpályázaton.

Emblematikus helyeket és örömteli hétköznapi pillanatokat örökítettek meg a diákok a kerületet bemutató rajzpályázaton. Szoborcsoportok és középületek, a vasútállomás, valamint egy markáns buszsofőr is többször feltűnt az alkotásokon.

gy1

Pestszentlőrinc-Pestszentimrén élek, itt az otthonom címmel nyílt meg január 8-án a kerületi önkormányzat által, valamint a Kondor Béla Közösségi Ház és Intézményei szakmai segítségével kiírt kerületi rajzverseny pályaműveiből összeállított kiállítás. A díjkiosztón az alkotásokat Varga Ferenc médiaművész, a zsűri elnöke méltatta. A megnyitón a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola táncosai működtek közre.

gy2

Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntőjében elmondta, nagy örömmel látták milyen sok diák ragadott rajzeszközt a felhívásra.
­­– A pályázatra 197 diáktól 214 rajz érkezett. Ezek a számok pedig azt mutatják, hogy a téma érdekelte és alkotásra késztette a 9 és 15 év közötti korosztályt. Arról nem is beszélve, hogy ezeken a pályázatokon újra és újra bebizonyosodik, hogy mennyi tehetséges fiatal él a kerületben, akiknek fontos, hogy támogassuk művészi fogékonyságát, ugyanakkor szeretnénk hagyományt teremteni ebből a versenyből, ezzel is növelve az itt élő diákok kerületi identitástudatát.

gy3

A versenyen első helyezést Molnár Petra a Darus iskola, másodikat Keres Adél Zsófia a Szenczi Molnár Albert iskola, harmadikat pedig Szívos Regina a Csontváry Kosztka Tivadar iskola tanulója érte el. A legkiemelkedőbb alkotásokból képes asztali naptár készült, ami mintegy ezer példányban érhető el a kerületben.

A kiállítás nyitvatartási időben január 18-ig tekinthető meg a Kondor Béla Közösségi Házban.