Bal Karnawalowy

Írta:  Gönczöl András 2016.01.11.

A XVIII. kerületi Lengyel Önkormányzat meghívója farsangi bálba csábított.

Idén a korábban játékteremként működő Senator klub Baross utcai helységeibe várták a vendégeket. A bálra érkezőket Balogh Katarzyna a Lengyel Önkormányzat kerületi elnöke köszöntőjén túl szépen terített asztalok, a felszolgálásra váró speciális lengyel ételkülönlegességek illata fogadta. A szilveszteri mulatságokat követően maradt-e energia egy újabb vidám bulira? Naiv kérdésre egy kedves hölgy vendégtől kaptuk a választ: „Mi lengyelek bármikor, akár minden nap készen állunk a bulira, pláne egy vidám és összetartó közösséggel a hátunk mögött. Meggyőződésem, hogy magyar barátaink sem zárkóznának el egy-egy gyakoribb vidám együttlét elöl.”

len1
Kezdetét vették a báli események. Elnök asszony táncba hívott fiatalt és kevésbé fiatalt. Amatőr táncosok, egyáltalán nem amatőr módon a Polonéz nemzeti tánccal nyitották meg a farsangi bált. A vacsora menüsorból külön figyelmet érdemel a káposzta alapanyagú lengyel étel specialitás, a Bigos, melynek íze, illata és az elkészítés receptje megér egy beütést a ”Google” kereső programjába.

len2
Meglepetés vendéggel is szolgáltattak a szervezők. Egyenesen Lengyelországból érkezett a Lenox együttes, amely lengyel, angol, olasz slágerzenével öntötte az olajat a buli tüzére.

len3
A férfi vendégek bánatára a ”vetkőzős” társasjátékból a hölgyeket kifelejtették, de a győztest egy igazi lengyel Krupnik vodkával díjazták, vagy talán vigasztalták.
Éjfélt ütött az óra. Eljött a tombola sorsolás ideje, amelynek főnyereménye egy kétszemélyes, pihenős hétvége Zakopanéban. Kora hajnalban andalító zeneszám búcsúztatta a farsangi bálozókat, mert hát a jó hangulatú bulik is egyszer befejeződnek.