Elcsúszhatunk február végéig

Írta:  2012.02.04.
Jégkarnevál búcsúztatja majd a Bókay-kert jégpályáját. Addig azonban bőven van még idő a sportolásra.

Sport és buli
Új hagyomány született, amikor a kerületiek december végén retropartival búcsúztatták el a Bókay-kertben létesített ideiglenes műjégpályát. Ez a hagyomány folytatódik, amikor február végén jégkarnevál görög végig a pályán.
A műjég egyébként tavaly decemberben költözött is. Új helyen nyílt meg, és sokkal előbb, mint az előző évben: a régi piac területén, az advent kezdetén, és egy látványos ünnepi vásár vette körül. Január elejétől már ismét a Bókay-kertben várja délelőttönként az iskolásokat, délután és este a kerületieket, illetve az egymással összecsapó hokicsapatokat.
– Mi délutánonként járunk le a lányokkal. A szünetben többször voltunk itt, de mivel Imréről járunk át busszal, amióta megint suli van, inkább csak hétvégén tudunk jönni. A tavalyi zárópartiról lemaradtunk, de idén a jégkarnevált szívesen megnéznénk – mondta Szabó Janka, aki két társával rótta ottjártunkkor a köröket a Bókay-kertben.
A február 19-i karnevál természetesen nemcsak a bulizásra, hanem a mozgásra is kínál lehetőséget. Amatőr hokibajnokság, tehetségfelmérő várja a fiatalokat, jelmezes korcsolyázás a családokat, este pedig jégdiszkó minden érdeklődőt. A programok reggel 9-től este 7-ig tartanak majd.