Kukori, Bubó és Blöki a hivatalban

Írta:  2012.02.23.
A gyerekek már a hivatalos megnyitó előtt birtokba vették a polgármesteri hivatal vadonatúj gyermekmegőrzőjét. Mostantól a kicsik sem unatkoznak, amíg a szülők fontos ügyeiket intézik az épületben.

A gyerekek azonnal birtokba vették a játszószobát
− Nincs is szükség különösebb megnyitó ceremóniára, hiszen az illetékesek már be is költöztek – kezdte mosolyogva megnyitó beszédét Peitler Péter jegyző-hivatalvezető a polgármesteri hivatal épületében kialakított új gyermekmegőrző átadóünnepségén. A felszólaló arra célzott, hogy néhány gyerek már jóval az esemény kezdete előtt betelepedett a gyermekbútorokkal berendezett, magyar mesefigurákkal dekorált helyiségbe, és egy óvónő vezetésével önfeledt játékba kezdett.
− Amikor hivatalba léptem, a programomban azt fogalmaztam meg, hogy egy skandináv típusú, nyitott önkormányzatot szeretnék felépíteni. Olyan struktúrát, amelyben a hivatal és a lakosok közelebb kerülhetnek egymáshoz. Ez a gyermekmegőrző ezt szolgálja: mostantól a kicsik számára sem lesz idegen az épület, amíg a szülők az ügyeiket intézik, van hol tartalmasan eltölteni az időt – mondta Ughy Attila polgármester hozzátéve. – A kezdeményezés sikerének egyik pillére volt, hogy ebben projektben nem csak a hivatal pénze volt benne, hanem önkéntes felajánlás, civil kurázsi is.
A polgármester Borbély Claudia munkájára utalt, aki önként vállalta a földszinti előtérben kialakított új helyiség dekorálását. 

Virág járt a projekt vezetőjének

− Sokféle munkával foglalkozom, leginkább grafikával, de régóta érdekel a falfestés. Korábban a Wekerle-telep uszodájában készítettem festményeket. A gyermekmegőrző kialakításáról a hivatalban dolgozó sógornőm, Farkas Kati étesített. Mivel izgatott a feladat, jeleztem, hogy szívesen megcsinálnám önkéntes alapon, és az önkormányzat szívesen fogadta a felajánlásomat. Az eszközöket, festékeket természetesen a hivatal biztosította – mesélte Borbély Caudia röviden utalva arra is, hogy a festményeknek már munka közben is sikerük volt. – Még száradt a festék, még épp elhelyezem az utolsó ecsetvonásokat, amikor néhány gyerek már szeretett volna betelepülni. Szegények nagyon csalódottak voltak, amikor megtudták, hogy néhány napot még várniuk kell.

Borbély Claudia felajánlásként készítette el a színes dekorációt