Nyerjen szén-monoxid-érzékelőt!

Írta:  bp18.hu 2016.02.01.

Szén-monoxid érzékelőt nyerhet egy új játékban.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) február 1-jén játékot indított a hivatalos Facebook-profilján (facebook.com/bmokf.hivatalos). A játékban összesen 200 darab, egyenként 10 ezer forint értékű szén-monoxid-érzékelőt lehet nyerni.

jelzo

Sajnos nem telik el nap anélkül, hogy a médiában ne hallanánk, ne olvasnánk arról, hogy valaki szén-monoxid-mérgezést szenvedett. Csak januárban hetven alkalommal riasztották már a tűzoltókat a mérgező gáz miatt, csaknem ötvenen szenvedtek valamilyen mértékű mérgezést, öt emberen pedig már nem lehetett segíteni.

Az OKF Országos Tűzmegelőzési Bizottsága az egyik legfontosabb feladatának tekinti a szén-monoxid-mérgezéses esetek számának visszaszorítását és az emberek széles körű tájékoztatását ezek megelőzésére. A hatékony tájékoztatás érdekében a katasztrófavédelem hivatalos Facebook-profilján indított játékban két héten keresztül összesen 200 szén-monoxid-érzékelőt nyerhetnek azok, akik a legjobban teljesítik a különböző feladatokat. Február 1-jétől 14 napon keresztül napi 14 érzékelő talál gazdára, illetve a játék utolsó napján 18 érzékelőt lehet megnyerni.
Érdemes tehát figyelni a katasztrófavédelem hivatalos Facebook-profilját:
facebook.com/bmokf.hivatalos.
A szén-monoxid-érzékelőket a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. bocsátotta az országos tűzmegelőzési bizottság rendelkezésére.