Idegenvezetői világnap

Írta:  sajtóközlemény 2016.02.03.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és annak Idegenvezetői Továbbképző Központja immár 15. alkalommal szervezi meg a fővárosban az idegenvezetői világnapot.

A február 25–28. között tartott esemény keretében a budapesti idegenvezetők bemutatják az érdeklődőknek a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.
A rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester.
Az idegenvezetők jóvoltából ismét számtalan tematikus sétával, koncerttel, múzeumi tárlatvezetéssel és vasárnap buszos, hajós, villamosos városnézéssel várjuk a szakma képviselőit, a városlakókat, a fővároson kívül élőket és a külföldieket egyaránt. Az akadálymentesített buszos túrák mellett idén először a hajós programokon is részt tudnak venni a mozgáskorlátozottak. A központi helyszínen, a Bálna bevásárlóközpontban február 28-án kézműves vásárral, kiállítással, programokkal, a turisztikai desztináció menedzsmentek bemutatkozójával, valamint hungarikum-élelmiszerekkel készülünk.
Budapest kerületei önálló vezetett sétákkal várják az érdeklődőket.
Az idegenvezetői világnaphoz kapcsolódó szakmai megnyitót és konferenciát február 26-án (pénteken) tartjuk.
A rendezvény programjait, amelyek nagy többsége térítésmentes, folyamatosan töltjük fel a honlapunkra (www.bkik.hu) és a Facebook-oldalunkra.
Az egyéni érdeklődők a www.bkik.hu oldalon regisztrálhatnak az egyes programokra.
Csoportok jelentkezését a városnéző buszokra és hajókra a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk február 1-jétől.