Tragédia a kerületben

Írta:  bp18.hu 2016.02.08.

Az egész országot megrázó tragédia történt február 2-án Pestszentlőrincen.

Az egész országot megrázó tragédia történt február 2-án Pestszentlőrincen. Egy olyan tragédia, amely bárhol máshol is megtörténhetett volna, de amely szerencsére még a mai kemény világban is ritkán fordul elő.

A XVIII. kerületi rendőrkapitányság állományába tartozott az a rendőrnő, aki szolgálaton kívül a lakóhelyén maroklőfegyverrel végzett a kisfiával, majd magával is. Meg nem erősített hírek szerint az asszony depresszióval küzdött, ezért korábban betegszabadságra írta őt ki a pszichológus. A tett elkövetésének reggelén ennek ellenére felvette a szolgálati lőfegyverét.

mti
Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya tényfeltáró vizsgálatot indított az eset körülményeinek tisztázására. A vizsgálat folyamatban van.
A maroklőfegyver szolgálaton kívüli birtoklása külön indoklással kérelmezhető az állományilletékes parancsnoknál. A rendőröknek kétévente kell átesniük úgynevezett pszichikai vizsgálaton. Ha egy rendőr alkalmatlan vagy ideiglenesen alkalmatlan minősítést kap, azonnal pszichológiai gondozás alá vonják, és mindkét esetben meg kell ismételni a vizsgálatot. Az ismételt alkalmassági vizsgálaton ideiglenesen alkalmatlan minősítés nem hozható, vagyis a rendőr nem folytathatja a pályáját.
A 4. osztályos kisfiúra emlékezve az iskolájában elmarad a farsang.

(Fotó: MTI)