Dupla elismerés a kerületnek

Írta:  2012.03.09.
Március elsején átadták az idei „fogyatékosbarát munkahely” díjakat. A kilenc nyertes cég vállalta, hogy folyamatosan fejleszti a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatát.
Az átadó szervezetek közlése szerint az elismerést ebben az évben Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, az ugyancsak XVIII. kerületi Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ, valamint több ismert cég nyerte el.
A díjat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adta a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak.
A cégek meghatározták azokat a rövid távú (három hónapon belül megvalósítandó) és középtávú (két éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket, amelyeket a fogyatékos személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása érdekében terveznek. A rövid távú fejlesztések megvalósulását három hónap elteltével szakértők ellenőrzik.
A nyertes cégek két évig használhatják a „fogyatékosbarát munkahely” logót, ami a középtávú fejlesztések igazolását követően további két évre többször is meghosszabbítható.
A XVIII. kerületi önkormányzat például az ígérte, hogy több munkahelyet teremt a megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő személyeknek. A Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ többek között hallássérült munkavállalót alkalmaz.

Korábbi cikk:
http://www.bp18.hu/admin/index.php?mod=cikkszerk&cikkid=718