Befejeződött a Bambi bővítése és átalakítása

Írta:  2012.05.21.
A projektzáró rendezvénnyel május 18-án befejeződött a Bambi bölcsőde bővítése és átalakítása. A XVIII. kerületi önkormányzat az Európai Unió támogatásával összesen több mint 116 millió forintot fordított a bölcsőde fejlesztésére, amiből több mint 59 millió forint volt az uniós forrás.

48 gyerek helyett már 72 fér ez az új, korszerűbb épületben
A projekt keretében megvalósult az intézmény részleges energetikai korszerűsítése, továbbá a ráépítésnek köszönhetően két új földszinti csoportszoba kialakítására is lehetőség nyílt. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. az előző nyári bölcsődei fejlesztés részét nem képező munkálatokat is végzett, vagyis az érintett helyiségekben kicserélte a nyílászárókat, és fűtéskorszerűsítést is végzett az épületben. A korábban 48 férőhelyes intézmény a projekt eredményeként immár 72 gyermeket tud fogadni. 

Lévai István Zoltán és Dámsa József az átadáson

A XVIII. kerületben a bölcsődei szolgáltatásokat az önkormányzati fenntartású Egyesített Bölcsődei Intézmény (EBI) fogja össze. A szervezet kiváló referenciákkal rendelkezik, mint például a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programban elnyert Bababirodalom mintabölcsőde építési projekt.
A Bambi bölcsőde bővítése és átalakítása című projekt záró rendezvényén az intézmény apróságai műsort adtak a meghívott vendégeknek, ezt követően Lévai István Zoltán alpolgármester mondott köszöntőt.
– Bízom abban, hogy a Bambi bölcsőde felújításával szintén olyan mintaberuházás valósult meg, mint amilyen a Bababirodalom, amelyre méltán lehetünk büszkék – hangsúlyozta az alpolgármester. – A beruházás nemcsak bölcsődei fejlesztést takar, hanem a kerület fejlődését is jelenti, hiszen a bölcsődei férőhelyek számának bővülése lehetővé teszi több környékbeli édesanya munkába állását is.

(Minden bölcsődei igényt ki tudnak elégíteni

Péterszegi Imre, a Városrehabilitáció18 Zrt. munkatársa részletesen beszámolt a műszaki fejlesztésről, Dzurisné Sinka Katalin, a Bambi bölcsőde vezetője pedig megköszönte a projekt résztvevőinek munkáját. Kiss Ferencné, az EBI intézményvezetője elmondta, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosai évek óta lényegesen több férőhelyre tartottak volna igényt, mint amennyit a kerületi bölcsődék biztosítani tudtak. Az idei évben régóta először fordult azelő, hogy minden jelentkezőt fel tudtak venni a bölcsődékbe. (Az intézményeket átlagosan 103 százalékosan töltik fel.)  

Korábbi cikkünk a témában

Új, szebb és tágasabb