Ádám és a gyerekek

Írta:  Róth Ferenc 2016.03.06.

Nagysikerű élménybeszámolót tartott szerdán a kerületi SOFI-iskolában Marosi Ádám.

A kerület egyik sportarca, a londoni olimpia bronzérmes öttusázója volt a speciális igényű gyerekek vendége, akik nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadták a sportolót, aki a kairói Világ Kupa-forduló után és a jövő heti brazíliai verseny előtt jött el közéjük, s rögtön meg is indokolta, miért tette örömmel ezt.
„Amikor annyi idős voltam, mint most ti, nekem is megvoltak a kedvenc sportolóim, elég talán ha Balczó Andrást, sportágunk egyik legnagyobbikát említem meg. Ő tényleg mindent megtett azért, hogy olimpiai bajnok legyen.”

m1
Elmesélte Ádám azt is, hogy mit és mennyit tesz nap-nap után azért, hogy azt a londoni bronzot aranyra váltsa Rióban, ha a kvalifikációs versenyek után eljut oda.
„Gondoljatok bel, hogy mi tulajdonképpen öt különböző sportágat űzünk, így ötször többet kell gyakorolnunk is. Reggeltől estig pályán vagyok, innen is edzésre megyek majd. Szerencsére minden lehetőséget megkapok annak érdekében, hogy kiegyensúlyozott lehessen a felkészülésem. Természetesen nem is lehet más a célom, minthogy a legjobb legyek az olimpián.”

m2
A szabadidejéről nem is tudott hosszan beszélni a Bp. Honvéd 32 éves tusázója, mert ilyenből alig van...
„Szeretek olvasni, ezt az adósságomat mindig akkor törlesztem, amikor úton vagyok egyik versenyről a másikra. Most majd Brazíliába utazom, lesz időm bőven, hogy elővegyek valami jó olvasnivalót. Szeretek moziba járni, már amennyi időm jut erre.”
A gyereksereg érthetően kérdésekkel bombázta a vendéget.
Megtudták, hogy mikor aratta az első győzelmét, megkérdezték azt is, hogyan lehet bírni éveken át a rengeteg edzést, s azt is, hogy melyik a kedvenc városa, s mi a kedvenc étele.
Az ezekre adott válaszokból olyan kiváló sportember képe rajzolódott ki a gyerekek előtt, hogy az élménybeszámoló nem ért véget Ádám szavaival, mert ezt követően szinte valamennyien sorba álltak az aláírásáért.
S még az is lehet, hogy a riói játékok után ez az autogram kincset fog érni, hiszen aranyérmestől származik...
Marosi Ádám március 9-én Brazíliába utazik, hogy a kairói második helyezése után megtegye az újabb lépést az augusztusi olimpiai részvétel felé.