Sikerre hangszerelve

Írta:  Csernai Mariann 2016.03.08.

Draskóczy Zoltán és Fülöp Kornél gitárestje kápráztatta el a közönséget február 27-én a Pestszentimrei Közösségi Házban.

Draskóczy Zoltán és Fülöp Kornél gitárestje kápráztatta el a közönséget február 27-én a Pestszentimrei Közösségi Házban. A Pestszentimrei Zenebona koncertsorozat keretében ezúttal tanár és tanítványa zenélt együtt.

zenebona

A zenebona koncertsorozat 2013 őszén indult azzal a céllal, hogy a Pestszentimrei Közösségi Ház új épületébe elhozza a klasszikus zene világát, és fellendítse az intézmény kulturális életet. Az érdeklődők évadonként három koncerten stílusukban és műfajukban változatos előadókkal találkozhatnak. Arról, hogy a zenei kalandozások izgalmasak legyenek, Draskóczy Zoltán gitárművész, a közösségi ház művészeti vezetője gondoskodik, aki egyúttal arra is törekszik, hogy mindig fellépjen egy itt élő művész, illetve a Dohnányi Ernő Zeneiskola valamelyik pedagógusa a kerület képviseletében.

Draskóczy Zoltán és Fülöp Kornél gitárestjén újfent bebizonyosodott: legyen szó klasszikus vagy könnyűzenei dallamokról, mester és tanítványa remek párost alkot a színpadon. Sőt mi több, azt is megmutatták, hogy lehet két akusztikus gitár megpendítésével úgy elvarázsolni a közönséget, mintha egy egész zenekar húzná a pódiumon.

A sorozat következő és egyben az évad utolsó koncertjén, április 23-án a Grassalkovich Vonósnégyes lép színpadra. A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.