Időpontfoglalás a polgármesteri hivatalban

Írta:  Városkép 2016.03.08.

Ahogy az egész országban, kerületünkben is egyre nagyobb az igény a hivatalos ügyek elektronikus intézésére.

Az ügyfelek nagyobb megelégedése céljából, a várakozási idő csökkentésére interneten keresztül vagy telefonon is időpontot lehet foglalni a polgármesteri hivatalban intézhető ügyek többségére.


Hogyan foglalható időpont?


A bp18.hu honlapon jobboldalt az Ügyintézés gombot nyomja meg, majd a regisztráció után 3 egyszerű lépésben foglalhat időpontot ügyei intézésére. Az első oldalon rövid használati útmutatót talál, amelynek elolvasása sokat segít az amúgy sem bonyolult folyamatban.

vh

A regisztrációval egy fiókot hoz létre a honlapon. Ezt a lépést csak egyszer kell megtennie, ugyanazt a regisztrációt alkalmazhatja későbbi ügyintézésekor is. Első alkalommal ezért (jobboldalt) a Fiók létrehozása szövegre kattintson, és töltse ki a mezőket. (Későbbi ügyintézésekor az első alkalommal megadott felhasználónév és jelszó megadása után a Bejelentkezés gombra kell csak kattintania.)
Első lépésben válassza ki az intézendő ügy típusát, amely a következők egyike lehet:

Anyakönyvi ügyek
Birtokvédelmi és állattartási ügyek
Ipari-kereskedelmi ügyek
Jogi ügyek
Környezetvédelmi ügyek
Közterület-felügyelettel kapcsolatos ügyek

Műszaki ügyek
Óvodai ügyek
Önkormányzati adóügyek
Szociális ügyek
Vagyon- és lakásgazdálkodási ügyek

 

Egy ügytípusra kattintva tovább pontosíthatja az intézendő ügyet.
Második lépésben a cím adatait kell megadnia, hiszen a legtöbb ügynél szükség van erre, és a cím alapján kerülhet mindig ugyanahhoz az ügyintézőhöz.

Harmadik lépésben időpontot választhat a még szabad ügyintézési időpontok közül.
Amennyiben telefonon kíván időpontot foglalni, hívja a polgármesteri hivatal 296-1300-as központi telefonszámát, ahol az ügyfélszolgálat munkatársai kérdezik meg ugyanezeket az adatokat, és segítenek megfelelő időpontot találni.
Bármely módot is választja, minden személyes adatát – ahogy az ügyintézésnél is – a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli a hivatal.
Az időpontfoglalás nagy előnye, hogy jóval rövidebb a várakozási idő, a sorban állás. A tapasztalatok alapján az időpont-foglalás rendszerét szükség esetén módosítjuk az egyszerűbb használat és a pontosabb időbeosztás érdekében.

Kérjük, éljenek az új lehetőséggel, és osszák meg velünk az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat!