Virágba borul a kerület

Írta:  2012.06.10.
Az idén is meghirdette az önkormányzat az egynyári virágok osztását a lakóközösségek, lakók, civil szervezetek és intézmények részére. A virágokat június 1-jén és 4-én vehették át a pályázók a Bókay-kertben.

Az önkormányzat 1998-ban hirdette meg először a Szebb, virágosabb kerületünkért pályázatot. Míg az első évben 37-en jelentkeztek, addig az idén már 715-en.
A pályázatot öt kategóriában hirdették meg. A legszebb virágos lakótelepi előkert kialakítása, tisztasága kategóriában 90, a családi házak előtti közterület, kerti virág kiültetése, tisztasága kategóriában 378, a lakótelepi erkélyek, ablakok virággal való díszítése kategóriában 157, az intézmények előtti területek és udvarok tisztasága, rendezettsége, parkosítása, virág kiültetése kategóriában 76, a legszebb, legvirágosabb utcaszakasz kialakítása kategóriában 14 pályázat érkezett.

– Örömömre sokaknak fontos a kerületben, hogy virágokkal szépítsék a környezetüket – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester a virágosztás megkezdésekor. – Mostanában, amikor mindenki anyagilag nehezebb időszakot él át, különösen nagy értéke van a Szebb, virágosabb kerületünkért pályázatnak. Jó látni, hogy fiatalok és idősebbek egyaránt jönnek átvenni a virágokat. Szigorú az önkormányzat költségvetése, azonban a célunk az, hogy lehetőség szerint fenntartsuk ezt a szép hagyományt.
Litavszky Pál immár a 90. évét tapossa, azonban a virágos portájára büszke lehet.
– Az idén is benevezek a versenyre – mondta Pali bácsi. – Szeretek a kertben munkálkodni, a föld a mindenem. Nem szabad az embernek elhagynia magát, mert aki csak üldögél, az nem találja meg az élet értelmét. A kert, a virágok élhetőbbé teszik az életet…