Családi készülődés

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.03.22.

A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény húsvétváró, télbúcsúztató családi napot tartott március 19-én a Múzeumsarokban.

Régi képeslapok nézegetésével, és népszokások megidézésével búcsúztatták a telet kicsik és nagyok a márciusi családi napon a Múzeumsarokban.
A résztvevők kiszebabát készíthettek fakanálból, kukoricacsuhéból, krepp-papírból vagy filcből, és tavaszi barkaágakat díszíthettek színes szalagokkal és figurákkal.

csal1
A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény rendszeresen szervez családi napot, amelyen a kicsik és nagyok szívesen vesznek részt, mert a programok mindig színesek és az intézmény munkatársai is nagy szeretettel foglalkoznak a gyerekekkel.
– A rendezvény szokás szerint alkalmat kínált arra is, hogy a betérők ismerkedjenek a gyűjtemény állandó kiállításával is, régi emlékeket, ismerősöket idézzenek meg a tárlókat nézegetve, a gyűjtemény munkatársaival beszélgetve – mondta Rozgonyi Sarolta, a helytörténeti gyűjtemény múzeumpedagógusa. – A családi napok sora május elsején az Új Tündérkertben, a Traktormajálison folytatódik, ahová tablókiállítással települ ki a gyűjtemény, és játékos feladatokkal várunk minden érdeklődőt.