Az egészségért és a biztonságért

Írta:  Gönczöl András 2016.03.31.

A Gloriett Sportiskolai Általános Iskola március 22-én nyolcadik alkalommal rendezett egészség-, sport- és közlekedésbiztonsági napot.

A tavasz beköszöntével fogadalmakat teszünk, hogy holnaptól többet mozgunk, vitamindúsabban étkezünk, egészségesebben élünk. A fogadalmak persze csak annyit érnek, amennyit ezekből be is tartunk. Ösztönzőkre van szükség. A Gloriett Sportiskolai Általános Iskola március 22-én nyolcadik alkalommal rendezett ennek jegyében egészség-, sport- és közlekedésbiztonsági napot.

g1
– A Gloriettben fontosnak tartjuk az egészség- és környezettudatos nevelést –kezdte a köszöntőjét Timotityné Sibalin Hajnalka, a sportiskola igazgatónője. – Már kisiskoláskortól a sport szeretetére neveljük a gyerekeket. Ezen a rendezvényen játékos bemutatókkal, testre szabott tanácsokkal segítjük a sportágválasztást, az egészségmegőrzést. A mai nap másik célja az, hogy a diákok megismerjék a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem munkáját. Iskolánk pedagógusai, edzői és a „védőnéni” színes programokkal, a szülők pedig vitaminban gazdag finomságokkal biztosítják rendezvényünk sikerét.

g2
Lévai István Zoltán alpolgármester a megnyitóbeszédében kiemelte:
– Az egészség, a sport összefüggő fogalmak. A sorrend is sokat sejtet. Sokszor elhangzik a „csak egészség legyen” mondás. Az egészség meglétének a mozgás az egyik előfeltétele. A rendszeres sportolás karbantartja az egészségünket. A Gloriett iskola mindkét elvárásnak tökéletesen megfelel. A közbiztonsági bemutató sikerét pedig előre borítékolom. A mai rendezvény kiváló alkalom arra, hogy megismerkedjetek a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem titokzatos világával. Mindehhez kívánok nektek jó szórakozást.

g3
Zsibongás, nevetés, jókedv jellemezte a három helyszínen megtartott programkavalkádot. Száz és száz kérdésre válaszoltak a közbiztonság avatott szakértői. Szólt a sziréna, villogtak a kék és piros fények, tűzoltófecskendős, rendőrautós, motoros, sőt rendőrlovas fotók százai készültek. Sebők Ágnes, a rendezvény főkoordinátora a helyszínek közötti rohangálását meg-megszakítva köszönte meg a szervezők lelkiismeretes munkáját és a résztvevők lelkes közreműködését. Az eseményen megjelent Minyóczki Árpád, a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság megbízott vezetője és Tordai László, a Pestszentlőrinc-Pestszentlőrinc területén is illetékes XIX. kerületi Tűzoltóparancsnokság vezetője.