Hazai pályán mozog a TH18

Írta:  Puskás Attila 2016.04.08.

Mintegy ötven társasház megközelítőleg 700 albetétjének átfogó képviseletét látja el a kerületi lakótelepeken és kertes házas övezetekben a TH18 Létesítménygazdálkodási Kft.

Mintegy ötven társasház megközelítőleg 700 albetétjének átfogó képviseletét látja el a kerületi lakótelepeken és kertes házas övezetekben a TH18 Létesítménygazdálkodási Kft. A társaságot a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. – korábbi nevén Vagyon18 Zrt. – alapította 2008 októberében.

th1

A cég a társasházi törvény előírásai szerint a kerületben számos – részben önkormányzati tulajdonban lévő lakás, részben vegyes tulajdonú – ház képviseletét látja el a Városgazda18 cégcsoport leányvállalataként.

Előnyös háttértámogatás

A TH18 ügyvezető igazgatója, Szabóné Pribek Erzsébet a társasházkezelői feladatok ellátásában szerzett tapasztalatokról szólva elmondta, hogy a társaság előnye a többi hasonló céggel szemben, hogy a tulajdonos Városgazda Zrt. támogatása rendkívül erős intézményi és infrastrukturális hátteret jelent.

– A jelentős önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szükségessé teszi az átlátható, tervszerű és ellenőrizhető tevékenységet, legyen szó akár fejlesztésről, akár állagmegóvásról vagy karbantartásról. A megfelelő tulajdonosi képviselet biztosítása, a társasház-képviseleti feladatok felelősségteljes végrehajtása folyamatos odafigyelést igényel. Társaságunk az elmúlt időszakban több olyan változáson ment keresztül, amelynek elsődleges célja az általa képviselt társasházak működésének jobbá tétele, optimalizálása volt.

th3

Az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy 2014-ben rendkívül ütőképes csapatot, agilis, rutinos és az előírt magas képzettségnek megfelelő szakembereket sikerült bevonni a munkába. Az új szemlélet és gyakorlat megvalósításával állandósult a közös képviselők személye.

– Pozitív változás volt irodánk áthelyezése is. Az új helyszínen, a kerület központi részén található Baross utca 7. szám alatt a kor követelményeinek megfelelő, korszerűen felszerelt épületben várja ügyfeleit a TH18. Azon túl, hogy a társaság képviseletét ellátó ügyintézőinkkel személyesen találkozhatnak a lakók, ezen a helyszínen egy kisebb lakóközösség akár egy társasházi közgyűlést is meg tud tartani, amivel jelentős költséget lehet megtakarítani – fogalmazott Szabóné Pribek Erzsébet.

Számos új megbízó

A kedvező változások következtében szívesen hívják meg a lakóközösségek a TH18 Létesítménygazdálkodási Kft-t.

th2

– Komoly esélyekkel indulunk a társasházi érdekképviseletet végző cégek versenyében, és számos esetben új házakat tudunk megnyerni. A precíz, pontos munkavégzésből, a körültekintő költséggazdálkodásból eredő gyakorlat és a házakon észrevehető látványos eredmények tovább erősítették társasházkezelő cégünk jó hírét, sikereit és pozícióit. Példaként említhetjük a Ganzkertvárosban, a Szent Lőrinc-lakótelepen és az Akadály utcában lévő társasházakat, ahol a TH18-at választották meg a közös képviseleti feladatok ellátására. Örülünk a bizalomnak, annak, hogy egyre jobb a TH18 megítélése, ami többek között annak köszönhető, hogy a több mint 30 részből álló vegyes tulajdonú lakóközösség legnagyobb megelégedésére vezényeltük le Kormányablak-épület felújítását az Üllői út 443–445. szám alatt, a volt DM- üzletház helyén.