Jubiláló bóbitások

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.04.18.

A Bóbita Óvoda április 15-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját a Kondor Béla Közösségi Házban.

A Bóbita ovi apróságait és a vendégeket Kerti Tímea, óvodavezető köszöntötte, majd Hevesi Imre gitározott, énekelt, a gyerekek pedig önfeledten énekeltek, tapsoltak, láthatóan nagyon élvezték a műsort.
Az óvodavezető a műsort követően egy kis időutazásra invitálta a vendégeket...

bob1
A Bóbita Óvoda a Havanna lakótelepen, a Kondor Béla sétány elején található. A tágas, világos, barátságos épület már 35 éve ad otthont a kisgyermekeknek. Azonban ezt a kedves tündérnevet csupán 2000-ben vette fel az intézmény, előtte sokkal prózaibb Kondor III., és IV. néven nyitotta meg kapuit Simon Sándorné vezetésével. Ebben az időben több mint 450 gyermek járt a 12 csoportos óvodába. Három évvel később Németh Sándorné, 1994-től 2000-ig Bárány Györgyné, majd 2015-ig Vad Sándorné vezette az óvodát.
– 2015 augusztusában magas szakmai színvonalon működő nevelőtestületből, és jól összeszokott, segítőkész technikai dolgozókból álló alkalmazotti közösséget vehettem át Anikó nénitől – mondta Kerti Tímea. – Munkatársaim gyermekszeretete, lelkesedése, ötletei sokat segítenek a munkámban.

bob2
A pedagógiai programunk a „Mesével kerek a világ” címet viseli. Gyermekeket szép beszédre, a mese csodás világára, a vers ritmusára, a szó varázsára, a könyv szeretetére neveljük. Amire nagyon büszke vagyok, hogy évek óta változatlan az óvoda személyi összetétele. Két olyan munkatársunk is van, aki kezdetektől az intézményünkben dolgozik: Kovács Jánosné, akinek példaértékű a gyermekekkel, szülőkkel való kapcsolata, szakmai munkája magas színvonalú, valamint Hegedűs Sándorné, Terike mama”, aki sok gyermeknek a pótnagymamát jelenti.
Jelenleg a hatcsoportos Bóbita Óvoda 130 kisgyermeknek második otthona.
Az időutazást követően a gyermekeké volt a főszerep. A piros, narancssárga, sárga és zöld csoportos gyermekek, és a Bóbita Színjátszó Kör tagjai színes műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Az ünnepségen részt vett Molnár Ildikó címzetes főjegyző is.