Tour de Bókay 175 + 2

Írta:  sajtóközlemény 2016.04.18.

A Bókay Gyermekklinikát támogathatja az, aki nevez az április 24-i Tour de Bókay jótékonysági kerékpáros felvonulásra.

A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikája (Bókay Gyermekklinika) 2014-ben ünnepelte fennállásának 175. évfordulóját. Ez a jubileum egyben a hazai
gyermekgyógyászaté is volt, hiszen a klinika hazánkban az első, Európában a 4. ilyen intézmény volt.
A klinika két éve a „sport – egészség – hagyomány” jegyében jótékonysági célú kerékpáros családi nappal ünnepelte az évfordulót, összekötve a Bókay dinasztia két ágát képviselő intézményt és a XVIII. kerületi Bókay-kertet.
2016-ban „Tour de Bókay 175 + 2” elnevezéssel ismét megtartják a menetet, amelynek elsődleges célja a klinika alapítványának, a betegellátásnak a támogatása.
Az esemény fővédnöke dr. Szabó Attila, az I. sz. Gyermekklinika igazgatója, szervezője dr. Tóth-Heyn Péter igazgatóhelyettes.

A rendezvény időpontja: április 24. (vasárnap) 10-től 17 óráig
Helyszíni nevezés: április 24-én 9 órától
Helyszíni nevezési díja: (alapítványi támogatás): 1000 Ft/fő vagy 3000 Ft/ család

A menet a klinikától indul (VIII., Bókay János u. 53.), és a Bókay-kertbe érkezik (XVIII., Szélmalom u. 33.).
Útvonal: mintegy 10 km hosszan az Üllői úton a XVIII. kerületi Baross utcáig, onnan a Wlassics Gyula és a Vasvári Pál utcán át a Bókay-kertig (összesen kb. 1 órás út)
Az indulás helyszínén köszöntik a résztvevőket – többek között a Bókay család képviselője –, és mivel várhatóan sok gyermek is indul, eligazítás lesz a közúti közlekedés szabályairól.
A Bókay-kertben rövid megemlékezést tartanak a kerület képviselői a Bókay családról, a hozzájuk köthető helytörténeti érdekességekről.
A rendezvényen csak a közúti közlekedés szabályainak megfelelő kerékpárral lehet részt venni, és védőfelszerelés használata ajánlott.
Célba érkezéskor frissítő és büfé várja a kerékpárosokat.

További információ: dr. Tóth-Heyn Péter (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06-20-825-8269)