Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

Írta:  Gönczöl András 2016.04.20.

Katasztrófavédelmi versenyt rendeztek a kerületben.

Még hogy a fiatalok semmire sem jók? Aki ilyet terjeszt, annak van egy jó tanácsunk, látogasson ki jövőre a Bókay-kertbe! Itt ugyanis a kerület általános iskolái évente egy alkalommal katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen mérik össze lánglovagi és szuper rendőri képességeiket, nem is akárhogyan.

IMG 3268
Az idén április 12-én megrendezett versenyre nyolc általános iskola négy-négy fős csapattal nevezett. Nézzük, milyen feladatok is vártak az ifjakra: árvízvédelem - homokzsák pakolás, kerékpáros ügyességi gyakorlatok, horog dobás - személyi mentés jégbeszakadás esetén, 10 kérdéses katasztrófavédelmi teszt, a vöröskeresztes sátorban sérültek ellátása ill. újraélesztése, kimenekítési csomag összeállítása, rendőrségi elméleti teszt a minden, amit tudnod kell, ha kerékpárra ülsz témában, végül tűzoltósági ügyességi próba tömlő gurítással, bójákkal nehezítve.

A Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny végeredménye:

 

8. Darus utcai Általános Iskola
7. Kassa utcai Általános Iskola
6. Eötvös Loránd Általános Iskola
5. Kapocs utcai Általános Iskola
4. Bókay Árpád Általános Iskola
3. Vajk Sziget Általános Iskola
2. Kandó téri Általános Iskola
1. Csontváry Általános Iskola


Közeledvén a verseny befejező gyakorlataihoz, fiatalok kis csoportja tárgyalta, melyik versenyszám tetszett a legjobban; a Kandó téri általános iskola néhány 7-es, 8-os tanulója a homokzsák pakolás és az újraélesztési gyakorlat mellett tette le voksát. Meglepő magabiztossággal jelezték, hogy akár ”éles helyzetben” is bátran közbelépnének, mert hát nagyon odafigyeltek a bemutatón. Aggódásra semmi ok, lesz utánpótlás. A díjátadón kiderült, így gondolták ezt a meghívott magas rangú vezetők is. A Dél-pesti katasztrófavédelem nevében Jambrik Rudolf kirendeltség vezető, a kerületi rendőrkapitányság részéről Minyóczki Árpád rendőrkapitány önkormányzatunk nevében Lévai István Zoltán alpolgármester adta át a díjakat. Az alpolgármester záró gondolataiból idézve: ”A fiatalok remek munkát végeztetek, itt és ma mindenki győzött. Köszönöm nektek és a felkészítő tanáraitoknak, hogy hoztátok a legjobb formátokat. Persze voltak barátaink, akiknek ez a mai verseny egy kicsit jobban sikerült, de egy biztos, hamarosan újrázunk!”