A tolsztoji mondás Pestszentimrén is igazzá vált

Írta:  Róth Ferenc 2016.04.21.

A tavaly átadott kerületi műfüves futballpályák után az idén folytatódik a „invázió”.

A tavaly átadott kerületi műfüves futballpályák után az idén folytatódik a „invázió”. A Magyar Labdarúgó Szövetség és az önkormányzat támogatásának köszönhetően április 7-én a pestszentimrei Kapocs Általános és Magyar–angol Két Tannyelvű Iskolában örülhettek a gyerekek és a pedagógusok. Hangulatos délután után mondhatták el, hogy már nekik is van műfüvük...

kapocs

„Aki várni tud, annak minden a maga idejében érkezik.” Akár ezt a Lev Tolsztojtól származó mondatot is kitűzhették volna a pestszentimrei Kapocs iskola diákjai, hiszen ami a rosszra fordult időjárás miatt nem sikerült tavaly ősszel, az tavaszias időben vált valóra az idén, a hónap első csütörtökén: végre átadták a műfüves futballpályát.

Mindenki rúgta...

Nem véletlenül volt mosolygós Láda Erika igazgatónő, aki elárult egy „titkot”.
– Lehet, hogy nem illett volna, de mi, pontosabban a gyerekeink már kipróbálták a pályát. Esélyünk sem lett volna távol tartani őket, annyira örültek neki, de valójában nem is akartuk megfosztani őket ettől az élménytől. Az övék, nekik épült, s azt hiszem, mindegy, hogy ma vagy már néhány nappal korábban veszik birtokba – mondta az igazgatónő, akinek a szavai a 14 x 24 méteres pályán kaptak értelmet.
Telt ház volt ott ezen a napon, s tán még az is rúgta a „bőrt”, akit egyébként felmentettek tornából...

Megbecsült vendégek

Persze meg is kellett mutatniuk magukat a srácoknak és a lányoknak, mert rangos futballisták emelték az ünnepi hangulatot. Ott volt Dunai II. Antal, az egykori 31-szeres válogatott, Détári Lajos, akihez örömmel gurult oda a labda, valamint Kiss László, aki olyan „átemelős” gólokat rúgott annak idején, hogy még ma is mutatja a televízió. Ilyen kiválóságoknak mutathatták be a Kapocs iskola tanulói, hogy mit tudnak...

kapocs2
Eljöttek, hogy együtt örüljenek a gyerekekkel, azok is, akik a kerület részéről tették hozzá a magukét. Közelről nézte a jövő reménybeli sztárjait Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester, Hunyadi István városigazgató, Banyár László, a Városgazda18 Zrt. vezérigazgatója és Kissné Baumann Gizella, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakmai igazgatója.

Nekik zöldell

Détári Lajos, akit a legtöbben Dömeként ismernek (meg a zseniális góljairól), csak ennyit mondott, amikor a megnyitó után az iskolásoké lett a főszerep:
– Az lehetetlen, hogy ennyi jó mozgású, ügyes gyerekből az évek alatt ne jöjjön össze egy olyan csapat, amelyikre felfigyelnek majd Európában.
Legyen igaza, hiszen ezért zöldell minden egyes kerületi műfűszál...