Marosi: VK-ezüst Kecskemétről

Írta:  RF 2016.04.21.

Kitűnően szerepelt  Marosi Ádám az öttusázók április 14. és 17. között tartott világkupaversenyén.

Kitűnően szerepelt a kerületünket is képviselő olimpiai bronzérmes sportoló, Marosi Ádám az öttusázók április 14. és 17. között tartott világkupaversenyén. A második helyezéssel nagy lépést tett a közelgő riói olimpia felé.

marosi

A 200 méteres úszásban a hetedik legjobb időt érte el Marosi Ádám, majd a vívásban is kiváló volt: 23 ellenfelét győzte le, és csak 12-től kapott ki, így két szám után az élre állt. A lovaglásban három akadályt vert, emiatt francia ellenfele mögé kényszerült, de mindössze három ponttal. A lövészettel kombinált, 4 x 800 méteres futásban megelőzte a francia fiút, viszont elé került egy brit, így végül a második helyen zárta a fontos és szoros versenyt.
„Úgy jöttem Kecskemétre, hogy pontot teszek a kvótaszerzésre, s mostantól csak az olimpiai játékokra koncentrálok. Mindent elkövettem ezért. A korábbi VK-dobogós helyezések meg ez a mostani elég kell hogy legyen a kvótához. Bízom benne, hogy én leszek az egyik olimpiai induló” – nyilatkozta Ádám, amivel arra utalt, hogy amennyiben több magyar öttusázó éri el a kvalifikációt, akkor a szövetség dönti el, hogy kik indulnak Rióban.
Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány Ádámra nézve biztatóan nyilatkozott:
„Marosi vezeti az olimpiai ranglistát, ráadásul megbízhatóan versenyzett mindhárom világkupaversenyen, ami sokat jelent majd számára a döntésnél.”
Az olimpia előtt még a VK-döntő (a floridai Sarasotában), a vébé (Moszkva) és az Eb (Szófia) vár a versenyzőkre.
A kecskeméti VK-verseny végeredménye: 1. Cooke (brit), 1491 pont. 2. Marosi, 1486 pont. 3. Demeter, 1481 pont.