Bokros Lajos volt a DK vendége

Írta:  P.A. 2016.04.20.

A magyar gazdaság jelenlegi helyzetéről és egyéb aktuális politikai kérdésekről beszélgetett az érdeklődőkkel Bokros Lajos, a Demokratikus Kávézóban.

A magyar gazdaság jelenlegi helyzetéről és egyéb aktuális politikai kérdésekről beszélgetett az érdeklődőkkel Bokros Lajos, a Demokratikus Kávézóban. A Modern Magyarország Mozgalom elnökét teltház várta március 31-én a Demokratikus Koalíció XVIII. kerületi szervezetének klubhelységében.

bokor
- Pótszékekre is szükség volt, hogy mindenki le tudjon ülni. Bokros Lajos számos kérdést kapott a hallgatóságtól, és ezekre őszinte egyenes válaszokat adott – mondta el Ferencz István, a DK kerületi elnöke. – Mindent elmond az estről, hogy a másfél, kétórásra tervezett beszélgetésből több órás találkozó lett.
Bokros Lajos többek között elmondta, hogy a MoMa nem támogatja a jegybank kamatpolitikáját, és közvagyonnak tekinti a Nemzeti Bank alapítványaiba áramló pénzt. Az est második felében Bokros Lajos és Ferencz István összehasonlították a MoMa és a DK programját.
- Számos lényeges pontban azonosak a terveink és az elképzeléseink a Modern Magyarország Mozgaloméval – mondta Ferencz István. – Van néhány kérdés, amiben még egyeztetni kell, de a lényegi kérdésekben megegyezik az álláspontunk. Hogy a különbségekről is beszéljünk, az adópolitikai elképzeléseink némileg eltérnek egymástól. Ami a víz-, áram és egyéb szolgáltatásokat illeti, a Demokratikus Koalíció szeretné, ha ezekből bizonyos mértékig ingyen részesülnének a rászorulók, a MoMa ezt nem teljesen ebben a formában gondolja. Megegyezik a véleményünk az oktatás és az egészségügy kérdésében, és az igazságos adózás, a stabil kiszámítható adórendszer létrehozásában.