Idén is TeSzedd!

Írta:  Csernai Mariann 2016.04.22.

Újra kesztyűt húz az ország az egyik legnagyobb szemétgyűjtési akcióban.

Újra kesztyűt húz az ország az egyik legnagyobb szemétgyűjtési akcióban. A kerületben az önkormányzat a HungaroControl Zrt. és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársaival csatlakozik a programhoz.

tsz
A TeSzedd! – Önkéntesen a tisztább Magyarországért akció hazánk egyik legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési program keretében idén hatodik alkalommal fog össze a lakosság, hogy szűkebb-tágabb környezetében tavaszi nagytakarítást végezzen. A programhoz önkéntesként (már megalakult csoporthoz) és koordinátorként is lehetett csatlakozni, így vállalva egy csoport irányítását, az eszközök átvételét és azok kiosztását. A szemétgyűjtéshez szükséges felszerelést, védőkesztyűket és zsákokat az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság bocsátja rendelkezésre, gondoskodva az összeszedett szemét elszállításáról és megsemmisítéséről is.


Mi szedhető?


Az akcióban nem szabad gyűjteni többek között építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autóakkumulátort, nagy méretű autóalkatrészeket, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket és zöld hulladékot sem. Összegyűjthető viszont bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákba tehető, valamint abban el is szállítható (nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák). Fontos megjegyezni továbbá, hogy a TeSzedd! keretében nem gyűjtik szelektíven a hulladékot, az összeszedett szemét ugyanis általában szennyezett, ezért nem lehet újrahasznosítani.


Sokaknak szúrja a szemét!


A mostani akcióban minden eddiginél több önkéntes vesz részt minden eddiginél több helyszínen. Április 28. és május 1. között várhatóan mintegy 128 600 ember húz kesztyűt az ország 2240 pontján, hogy szebbé varázsolja a környezetét.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a HungaroControl Zrt. és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársaival közösen csatlakozik az akcióhoz.

Szemétgyűjtés a kerületben


Helyszín: az Igló u. 33–35. körüli terület
Időpont: 2016. április 28. (csütörtök) 9 óra
Az önkéntesekhez Dömötör István alpolgármester is csatlakozik.


– Örvendetes számunkra, hogy a kerületünkben minden évben közel 20 helyszínen szedik az önkéntesek a szemetet. Fontos alkalom ez arra, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és az illegális hulladéklerakás veszélyeire, hiszen hosszú távú célunk az, hogy elérjük azt az ideális állapotot, hogy ilyen akciókra ne legyen szükség a kerületben – mondta Dömötör István alpolgármester.