Sikersátor a Városligetben

Írta:  Gönczöl András 2016.05.07.

Rendőr- és tűzoltónapot rendeztek a Városligetben.

„Apu, lehetnék délelőtt rendőr, délután meg tűzoltó?” – tette fel a kérdést egy apróság. A Városligetben április 23-án megrendezett VI. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon ennél komolyabb kérdésekre is választ kaptak a lelkes fiatalok.

rendorrobogon

Képzeljenek el egy csónakkikötőt, ahol váratlanul megjelenik egy díszes vitorlás. A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság sátra ugyanis díszes vitorlásnak „öltözött” a rendezvény tiszteletére. Minyóczki Árpád rendőr alezredes, megbízott kapitányságvezető innovatív módon a fontos tartalmat szép ruhába is öltöztette. Meg is lett az eredménye, mert volt nagy sürgés-forgás sátron belül és kívül egyaránt. Az érdeklődők sokasága nemcsak a rendőri hivatás rejtelmeivel ismerkedhetett, hanem kerületünk helytörténetéből is ízelítőt kapott. Békésen megfértek egymás mellett a rendőrségi relikviák, a kerületi zászló, a molinók és a kinagyított poszterek. Bent társasjáték, kifestő, kint kacagással kísért mókás próbatételek voltak. A traffipax a papák örömére nem az autók, hanem a futkosó gyerekek sebességét mérte. Különösen nagy sikere volt a „részeg szemüvegnek”, amely pont olyan hatást keltett, mintha ittas állapotban vezetne a lelkiismeretlen sofőr. Ugyanaz az apróság, aki egy napon szeretett volna rendőrként és tűzoltóként is szolgálni, újabb aranyköpéssel rukkolt elő: „Apa, miután hazaértünk, én nagyon eldugom a sörödet!”
Mindazok, akik éppen nem a kerületi standnál töltötték az idejüket, számos egyéb színes program közül választhattak. Ilyen volt például az alpintechnikai, a tűzszerészeti és az olajtűzoltási bemutató, a roncsvágás, a bűvészbemutató, majd a Flórián Band és Kasza Tibi koncertje.