Magasabb színvonalú ellátás

Írta:  Csernai Mariann 2016.05.07.

Korszerűbb szájsebészeti részleg fogadja a betegeket április 28-tól a Zsebők Zoltán Szakrendelőben. A felújítási munkálatokra közel 5,5 millió forintot fordított az önkormányzat.


Mindennapi életünk szerves része a rendszeres otthoni szájápolás és szájhigiénia, emellett azonban félévente elengedhetetlen a szakorvos felkeresése.

szs1

Kerületünkben az alapellátáshoz a felnőtt, az ifjúsági és a gyermekfogászat tartozik, míg a szakellátáshoz a szájsebészet és a fogszabályozás. A szájsebészeti részlegen Csiky Márta orvos és Soós Lajos főorvos heti 30 órában rendel, folyamatosan végezve onkológiai szűrővizsgálatokat és ellátva az ambuláns szájsebészet körébe tartozó (fogbeletörések, számfeletti fogak, előtörésben gátolt fogak és állcsont cysták eltávolítása), valamint a baleseti traumás eseteket. A tavalyi évben 2206 esetet láttak el és közel 6500 beavatkozást végeztek.

szs2
Az állandó igénybe vétel miatt, mind esztétikai, mind műszaki szempontból szükségessé vált az ambulancia felújítása. Március elején, a higiéniai és munkavédelmi előírásoknak megfelelően kezdődtek meg a munkálatok. A rendelőbe új csempe és járólap került, beépítettek egy gipszkarton falat, valamint kicserélték a radiátort és a lámpatesteket. A festés után új beépített szekrényeket helyeztek el, amivel megoldódtak az eszközök és anyagok tárolási gondjai. Továbbá beraktak egy az eszközök tisztításához nélkülözhetetlen kétmedencés mosogatót, valamint egy új autoklávot (sterilizáló készülék) is. A kényelem érdekében a fogászati szék elhasználódott kárpitját is kicserélték. A betegek kezelése az egy hónapos átalakítás alatt sem szünetelt, az ápolásra szorulókat a szájsebészeti klinikán látták el.

szs3