Gyermekeink, unokáink jövője a tét

Írta:  Sütő-Nagy Zsolt 2016.05.14.

Bayer Zsolt író, publicista és Szentesi Zöldi László újságíró, a Magyar Demokrata főmunkatársa volt május 11-én a vendég a Polgárok Házában.

Bayer Zsolt író, publicista és Szentesi Zöldi László újságíró, a Magyar Demokrata főmunkatársa volt május 11-én a vendég a Polgárok Házában. A Civil Összefogás Fórum által szervezett rendezvénysorozat kerületi programja hatalmas érdeklődés mellett zajlott.

b1

Taps vihar fogadta, és tapsvihar búcsúztatta az est vendégeit, így a rendezvény házigazdája, Kucsák László országgyűlési képviselő elégedetten állapíthatta meg, hogy a migráció témakörében működik a civil összefogás.
Az újságírói pályáján hosszabb ideig külpolitikai szakértőként dolgozó Szentesi Zöldi László nemzetközi összefüggésekben helyezte el a modernkori népvándorlásként emlegetett mozgalmat, amely elsősorban az utóbbi két esztendőben éleződött ki. Felhívta a figyelmet arra, hogy az európai értékek képviselete nem az iszlám ellen irányul, sokkal inkább a liberális álhumanizmussal vív harcot. Európa gyökereinek felszámolása az itt élő őshonos nemezetek megszűnését szeretné elérni.
Az őt követő Bayer Zsolt elsőként leszögezte, hogy éppen úgy történelmi időket élünk, mint 25 évvel ezelőtt, amikor a kommunista idea bukása történt. Az elmúlt negyedszázad legfontosabb kérdése ez a népvándorlás, mert gyermekeink és unokáink életét fogja alapvetően meghatározni, miként döntünk most. Nyugat-Európa helyett Közép-Európa vette át az irányító szerepet, mert nyugaton már nem működik az a természetes önvédelmi reflex, amely ebben a térségben jellemző a polgárokra. Ezt maguk a nyugati polgárok is érzik, és egyre többen települnek ebbe a térségbe.

kucs
Emlékeztetett arra, hogy a népességrobbanás még nem ért véget a Földön, ám amíg Európa őslakos népessége fogyóban van, elsősorban Afrikában és Ázsiában ugrásszerű a növekedés, és ennek egy része törvényszerűen olyan térségbe vándorol, ahol helyet talál magának. Az viszont korántsem törvényszerű, hogy éppen most indult be a népvándorlás.
Az Európába vándorlók jelentős része Pakisztánból, Bangladesből érkezik, ahol háború rég nem volt, illetve akik állítólag valóban háborús környezetből jönnek, feltűnően sok pénzzel rendelkeznek, amelyből a jól szervezett embercsempészeket fizetik. Bár ilyenkor gyakran hallani, hogy mindenüket eladva menekülnek ezek az emberek, ám életszerűtlen, hogy a háborús övezetekben ennyire pörögjön az ingatlanbiznisz. Ki akarna a romvárossá vált szíriai Aleppóban aranyáron törmeléket vásárolni?
Megfogalmazása szerint a következő népszavazás, amelyet szeptemberben vagy októberben tarthatnak, leginkább azért fontos, hogy európai értékeinket gyermekeinknek, unokáinknak is átadhassuk.

b2