Gyermeknapi ízelítő

Írta:  P.A. 2016.05.23.

Két helyszínen számtalan program.

A Bókay-kertben és Pestszentimre központjában is gazdag gyermeknapi program várja a családokat, kicsiket és nagyokat május 29-én. A vasárnapi mulatság mindkét helyszínen 10 órakor kezdődik, az Alma együttes és az Animal Cannibals koncertjeire pedig az imrei helyszínről is időben át lehet majd érni a Bókay-kertbe.

gyn1
A főváros egyik legszebb közparkjában a megnyitót követően a Hahota Gyermekszínház társulata lép színpadra, és a Brémai muzsikusok kedves meséjét adja elő. Délben az ebéd mellé a Makám zenekar muzsikáját hallgathatjuk, majd a mozgás veszi át a szerepet. A PL. Team Dance Stúdió és a Park Aerobic Center csapata is megmozgatja a közönséget. Fél háromtól Bíró Eszter és Zenekara lép színpadra „Állati zenés ABC” című műsorával.
A Városgazda Utánpótlás Akadémia a tervek szerint küzdősport bemutatóval érkezik és a szabadidősport szakosztály tagjaival is együtt mozoghatnak szülők és gyerekek. Nem hiányozhat a gyermeknapról Mohabá, azaz Mohai Tibor bohóc show-elemeket tartalmazó műsora, középpontban ezúttal kedvenc hangszerével, a gitárral.
Este 6 órától az Alma együttes szórakoztatja a gyermeknap közönségét. Zenéjük és profi előadásuk vélhetően a szülőket is megfelelő hangulatba hozza a 19 órakor kezdődő Animal Cannibals koncertre.

gyn2
A nap folyamán a főépület nagytermében dr. Zacher Gábor toxikológussal találkozhatnak a szülők, aki drogprevenciós előadáson beszél a gyermekeket fenyegető kábítószer veszélyről, a megelőzésről és arról, hogy mit tegyenek a szülők, ha mégis bekövetkezik a baj.
Pestszentimrén a Hősök terén lévő játszótér lesz a gyermeknapi kavalkád központja. A megszokott programokon – többek között pónilovaglás, lufihajtogató bohóc, arcfestés, ugrálóvár, kézműves foglalkozások, egyéni és csoportos ügyességi játékok, tűzoltósági és rendőrségi bemutató – túl, idén először csatlakozik a rendezvényhez az imrei református, evangélikus és baptista közösség is. A közreműködésükkel például sakkozhatnak, és énekeket, mondókákat is tanulhatnak a gyerekek.
A gyermeknapra az imrei óvodások, a Napsugár, a Gyöngyszem, a Vackor és a Zöldliget óvoda apróságai is egy kis műsorral készülnek. Újdonság lesz a terepasztal, kisvasúttal. A PIK Utcazenebona sorozatának gyermeknapi koncertje 11 órakor kezdődik a Pintér Kálmán Szakrendelő előtt.
A programok valamennyi helyszínen ingyenesek.