Indul a strandszezon a Bókay-kertben is

Írta:  Puskás Attila 2016.05.23.

Felfrissült, felkészült strandon kapcsolódhatunk ki a nyáron.

Felkészült a június 10-i nyitásra a Bókay-kerti strand. Az elmúlt években megújult, megszépült strand egyre népszerűbb, ami a terület két évvel ezelőtti bővülésének és a szolgáltatások egyre magasabb színvonalának is köszönhető. Jó hír, hogy a belépők ára idén sem emelkedik.
strand
A standszezon augusztus 31-ig tart, és az önkormányzatnál bíznak abban, hogy a látogatottságra és az időjárásra idén sem lesz panasz. A Bókay-kert strandja nemcsak az itt élők körében kedvelt, hanem más fővárosi kerületekből és a környező településekről is sokan felkeresik. Központi elhelyezkedése révén ráadásul a kerületben élők nemcsak autóval vagy tömegközlekedéssel érhetik el gyorsan, hanem biciklivel vagy akár gyalog is, így gyors csobbanásra is alkalmas. És a fák övezte kellemes környezetben akár egy egész napot is el lehet tölteni.


Nyitásra készen


A strand felkészítése során a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai elvégezték többek között a fák metszését, egyrészt azért, hogy ne hulljanak gallyak a medencébe, másrészt azért, hogy naposabb, melegebb legyen a medence. Átvizsgálták a növényzetet, felfrissítették a zöldfelületeket, pótolták a füvet. A napozófelület méretének köszönhetően a strand egyszerre 400 embert képes befogadni, a nagymedencében pedig egyidejűleg 80 fürdőző tartózkodhat.

Változatlan áron a belépők és a szolgáltatások

 

A Bókay-strand, az augusztus 31-i szezonzárásig, hétfőtől vasárnapig 9–19 óráig tart nyitva.
A jegyek és a szolgáltatások árai nem változtak:
– egész napos felnőttbelépő: 1000 Ft
– egész napos gyermekbelépő: 650 Ft
– egész napos családi belépő, amelyet 2 felnőtt + 2 gyerek vagy 1 felnőtt + 3 gyerek vehet igénybe: 2650 Ft
– dolgozói + önkormányzati kedvezményes belépő: 500 Ft
– napozóágy: 500 Ft
A strandbelépő higiéniai okokból az uszodába nem érvényes. A karszalagos rendszernek köszönhetően bárki kisétálhat a parkolóba vagy a Bókay-kertbe anélkül, hogy visszatérésekor újabb jegyet kelljen váltania.


– Befejeződött a burkolatok javítása, cseréje, amire a téli csempelefagyások és a tél okozta műszaki állapotromlás miatt minden évben szükség van. Kijavítottuk a medencezuhanyokat, és beszereltük a csapbetéteket is – mondta Karvasz Károly, a Városgazda uszodaüzemeltetési osztályvezető-helyettese. – Elvégeztük a vízforgató berendezés karbantartását és a teljes gépészeti ellenőrzést.


Strand és játék


A fürdőzni, napozni vágyók számára az úszás mellett többfajta sportolási lehetőséget is kínál a strand.
– Frissítettük strandröplabda-pálya homokját, és feltettük rá a kötelező 20 centiméteres új homokréteget is. A röplabdához és a pétanque játékhoz szükséges golyók napi 500 forintért bérelhetők – tette hozzá Karvasz Károly.
A gyerekeket két hintával, libikókával és az ugyancsak friss homokkal töltött homokozóval várja a játszótér. A strand és az uszoda arculata is változott, új tájékoztatótáblákat helyeztek ki.
Megújult a Tenisz büfé strand felé néző kiszolgálópultja, aminek köszönhetően az előírásoknak megfelelő, kulturált étkezőhely fogadja a könnyű ebédre vagy fagylaltra, jégkrémre vágyókat.
A strandnyitás napján rendezi meg a Városgazda Utánpótlás Akadémia hangulatos programokkal, sportági bemutatkozásokkal fűszerezett évzáró összejövetelét.