Szurkoljunk együtt a magyar labdarúgó-válogatottnak!

Írta:  P.A. 2016.06.06.

Egy hónapig áll az Eb-sátor a régi piactéren.

A régi piactéren felállított hatalmas szurkolói sátorban is figyelemmel kísérhetjük a június 10. és július 10. között zajló labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit. A korábbi rangos futballeseményekhez hasonlóan a franciaországi torna valamennyi mérkőzése alatt a focihoz értő szakemberek, egykori válogatott labdarúgók szurkolnak együtt az érdeklődőkkel, és elemzik a történteket.
A szurkolói sátor hangulata nyilván a korábbiaknál is felfokozottabb lesz, hiszen hosszú idő – a 30 évvel ezelőtti 1986-os mexikói világbajnokság – után először jut ki nemzetközi tornára a magyar labdarúgó-válogatott.

eb

– A korábbinál nagyobb, 500 négyzetméteres sátorban lehet majd szurkolni. A nyolc négyzetméteres központi kivetítőn kívül több projektoron is követhetők lesznek a meccsek – informált Kissné Baumann Gizella, a szurkolói sátor házigazdájának, a Városgazda Utánpótlás Akadémiának a szakmai igazgatója.
A mérkőzések alatt a meccsnézés elmaradhatatlan kellékei, a csapolt sör és az üdítők hűsíthetik a várható nyári melegtől és a szurkolástól kimelegedő futballrajongókat. A sátrat a mérkőzések kezdete előtt egy órával nyitják ki.

sator
A szakkommentátorok között olyan ismert egykori labdarúgókra számíthatunk, mint például Kiss László, Komjáti András vagy éppen Pisont István, de a szervezők szándéka szerint Détári Lajossal és a szurkolói sátor közönsége által kedvelt zenész-labdarúgóedző Hevesi Tamással is együtt drukkolhatunk.
– Valamennyi mérkőzés közben lesz góltotó az aktuális vendégek által aláírt labdáért, illetve a döntő napján egy olyan labdát is kisorsolunk, amelyet az egy hónap alatt a sátorba ellátogató valamennyi sztárvendég aláír – tette hozzá Kissné Baumann Gizella.