A hivatali ügyintézés is halad a korral

Írta:  P.A. 2016.05.25.

Modern ügyfélhívó rendszer segíti az ügyintézést a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal második emeletén.

Modern ügyfélhívó rendszer segíti az ügyintézést a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal második emeletén, a humánszolgáltatási iroda szociálpolitikai csoportjánál. Az ügyfélszolgálaton pedig már elérhető a halláskárosultak ügyintézést segítő video jeltolmács szolgáltatás.
Az érintőképernyős ügyfélhívó berendezés segítségével 10 különböző ügytípus közül választhatnak az ügyfelek, és lehetőség van az előzetes internetes időpontfoglalás jelzésére is.

bd957d02 5c7b 4fe2 bdbd 2901f6ea65f9
Utóbbi esetben előbb a www.bp18.hu önkormányzati oldalon, a jobb oldalon található „Ügyintézés” menüpontban kell regisztrálni. Az adatok megadását és a regisztráció e-mailben történő megerősítését követően lehet időpontot foglalni 2 és 30 nap közötti idősávban.
Az időpont-foglalással kapcsolatban fontos tudni, hogy a hivatali ügyfélhívó a kapott időpont előtt legkorábban 20 perccel ad sorszámot. Így nem fordulhat elő, hogy ha valaki például déli időpontot kért, az a reggeli nyitásra érkezve mindenkit megelőzzön.
Maga az internetes regisztráció gyors, az időpontkérést követően szinte azonnal értesítést kapnak a szociális csoport munkatársai. Mint megtudtuk, azért is érdemes online időpontot foglalni, mert előfordulhat, hogy a megjelölt téma vagy az ügyfél által beírható megjegyzés ismeretében az ügyintéző már egy gyors telefonnal segíteni tud, és akkor nem kell fölöslegesen befáradni az ügyfélszolgálathoz. Ezenfelül az ügyfél bármilyen akadályoztatása esetén egy nappal a kért időpont előtt egy kattintással lemondhatja azt.
A polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán tavasszal helyezték üzembe az online jeltolmácsrendszert. Az ügyintézésben a Hallatlan Alapítvány jelnyelvi tolmácsszolgálatának munkatársai segítik a halláskárosult ügyfeleket.
A program rendkívül egyszerűen, a népszerű skype videotelefon segítségével működik, ugyanúgy, mintha otthonunkból hívnánk rajta rokonainkat, barátainkat. Az ügyfél a monitor segítségével látja, és jelel a tolmáccsal, aki a mikrofonos fejhallgató (headset) segítségével tartja a kapcsolatot az ügyintézővel.
Az új szolgáltatás hivatali bevezetésével az önkormányzat teljes mértékben segíti az alapítvány célját, a hallássérültek információkhoz való akadálymentes hozzáférését és társadalmi integrációját, és arra biztatja a kerületi érintetteket, hogy bátran vegyék igénybe ezt a lehetőséget.
A videotolmács-szolgálat a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatának (Üllői út 400.) teljes nyitvatartási idejében elérhető: hétfőn 10–18, kedden és csütörtökön 8–16, szerdán 8–18, pénteken 8–13 óra között.