Tour de Bókay: ismét megpróbálják

Írta:  Róth Ferenc 2016.05.27.

A hirtelen kellemetlenre fordult időjárás miatt elmaradt az április 24-re tervezett Tour de Bókay kerékpáros felvonulás, amely a Bókay gyermekklinikától haladt volna a Bókay-kertig. Az esemény új időpontja június 5.

Feltehetően a szokásosnál is nagyobb lesz a forgalom (főleg a kerékpáros) az Üllői úton június 5-én, mert azon a napon remélhetőleg meg tudják rendezni az áprilisban elmaradt Tour de Bókay programot. A Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikája – amely Bókay-gyermekklinikaként is ismert – 2014-ben ünnepelte fennállásának 175. évfordulóját. E jubileum egyben a hazai gyermekgyógyászat 175. születésnapja is volt, hiszen a Bókay-klinika hazánkban az első, Európában a negyedik hasonló intézmény volt.

tourdebokay
Az évfordulót a klinika a Sport – egészség – hagyomány mottó jegyében jótékonysági kerékpáros családi nappal ünnepelte, összekötve a Bókay-dinasztia két ágát képviselő gyermekklinikát és a kerületünkben található Bókay-kertet. E hagyományt folytatva az idén már a harmadik Tour de Bókay felvonulást rendezik meg. A résztvevők a VIII. kerületi Bókay utcából tekernek majd a Bókay-kertig. A mintegy 10 kilométeres kerékpározás elsősorban jótékonysági célt szolgál, ugyanis a felvonulással adományokat gyűjtenek a gyermekklinika betegellátásának a támogatására. A Bókay-kertbe érkezők sportprogramokon vehetnek részt.
Az esemény két fővédnöke dr. Szabó Attila, az I. számú Gyermekklinika igazgatója és Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere.