Pestszentlőrinccel ismerkedtek

Írta:  P.A. 2016.05.30.

Gödöllőről, sőt még távolabbról, Tatabányáról is érkeztek résztvevők a „80 éve város Pestszentlőrinc” elnevezésű gyalogos és kerékpáros teljesítmény túrára.

Gödöllőről, sőt még távolabbról, Tatabányáról is érkeztek résztvevők a „80 éve város Pestszentlőrinc” elnevezésű gyalogos és kerékpáros teljesítmény túrára. A Fezosport Turista Egyesület és a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény május 28-i rendezvényén hatvanan fedezték fel Pestszentlőrinc nevezetességeit, történelmi helyszíneit.
Induláskor mindenki kapott egy térképet és egy feladatsort, ami a túra által érintett helyszínekhez kapcsolódó kérdésekből állt. Az ezekre adott válaszok igazolták a táv teljesítését.

tura1
- A résztvevők közül tizennégyen indultak biciklivel. A gyalogosok 13,5 kilométeres sétát tettek, a kerékpárosokra 19 kilométer várt. Minden indulót dicséret illet a táv teljesítéséért, senki sem tévedt el, és a visszaérkezéskor a Kossuth téren még a társaság jó része együtt maradt, beszélgetett, ismerkedett – mondta el Ladoniczki Ferenc, az első alkalommal megrendezett helytörténeti teljesítménytúra egyik főszervezője. – A visszajelzések szerint jól érezték magukat, tetszett nekik ez a feladatokkal tarkított kirándulás.
Azok, akik ezen a napon nem vállalták a hosszabb túrát, délelőtt szervezett sétát tehettek a Kossuth téren, délután pedig a Lónyaitelep mindennapjai elnevezésű épület felfedező kiránduláson vehettek részt. A kiinduló pontnak számító Pavilongaléria mellett ügyességi játékok és kézműves program jelentett kikapcsolódást, míg a legkisebbek és szüleik a térkerülő sétát tehették meg gyalogosan babakocsival, rollerrel, kismotorral és gyalogbiciklivel.
Aki már rutinos kiránduló, vagy éppen most kapott kedvet a túrázáshoz, az június 18-án a Halomi erdőben részt vehet a „Séta az éjszakában” elnevezésű 10 km-es késő esti barangoláson. A jelentkezés és a rajt 19 és 22 óra között lesz a Sportkastély (XVIII. Kisfaludy utca 33/C) parkolójában. Nevezési díj 900 forint, a résztvevőket a célban üdítő és némi harapnivaló várja.
- Nem kell félni a sötétben, az útvonal térkép alapján könnyen teljesíthető, de segítségképpen kihelyezünk foszforeszkáló útjelző kockákat is. Elemlámpát, vagy hasonló világítóeszközt ne felejtsenek el magukkal hozni – mondta Ladoniczki Ferenc.